24 Ιούλιος 2014, 17:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Κλειτοριδεκτομή σε 4 εκατ. γυναίκες στη Μοσούλη!

  • Κλειτοριδεκτομή σε 4 εκατ. γυναίκες στη Μοσούλη!

Την αδιανόητη αυτή βαρβαρότητα σε όλες τις γυναίκες μεταξύ 11 και 46 ετών διέταξε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διέταξαν όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια ηλικίας 11 έως 46 ετών που ζουν στην Μοσούλη και σε περιοχές γύρω από αυτή να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Θρησκευτικό διάταγμα

«Είναι μια φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) του Ισλαμικού Κράτους για την οποία μόλις ενημερωθήκαμε», δήλωσε η Ζακλίν Μπάντκοκ, μόνιμη συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ, σε βιντεοσύνδεση με τη Γενεύη από την Αρμπίλ.

«Είναι κάτι πολύ καινούργιο για το Ιράκ και κυρίως για αυτή την περιοχή. (Μας) προκαλεί μεγάλη ανησυχία και πρέπει να αντιμετωπιστεί», υπογράμμισε η κ. Μπάντκοκ. Ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων των γυναικών δεν ήταν ένα συχνό φαινόμενο στο Ιράκ μέχρι τώρα, αλλά αφορούσε μόνο «μερικές απομονωμένες περιοχές», σημείωσε η ίδια.

Αφορά 4 εκατ. γυναίκες 

«Αυτή δεν είναι επιθυμία του ιρακινού λαού ή των γυναικών του Ιράκ σε αυτές τις ευάλωτες περιοχές που είναι γεμάτες τρομοκράτες», πρόσθεσε. Η κ. Μπάντκοκ επισήμανε ότι δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία σχετικά τον αριθμό των γυναικών που αφορά το διάταγμα αυτό του Ισλαμικού Κράτους, όμως ανέφερε ότι βάσει των εκτιμήσεων του ΟΗΕ «4 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες ενδέχεται να επηρεάζονται».

Μόνο 20 οικογένειες χριστιανών

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν παραμένουν παρά «περίπου 20 οικογένειες χριστιανών στη Μοσούλη», οι οποίες λαμβάνουν την υποστήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως η Caritas.
Κάποιες από τις οικογένειες έχουν ασπαστεί το Ισλάμ, ενώ άλλες προτίμησαν να πληρώσουν το πρόστιμο που επέβαλε το  Ισλαμικό Κράτος στους χριστιανούς, πρόσθεσε η Μπάντκοκ.
Προς το παρόν το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Δίχτυ προστασίας για τα ανήλικα κορίτσια!

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr