24 Ιούλιος 2014, 13:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

«Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει!» – Κατηγορηματικός ο Μελισσανίδης

  • «Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει!» – Κατηγορηματικός ο Μελισσανίδης

Φως σε όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια έριξε με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΑΕΚ.

Ενωτικός αλλά και αυστηρός εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνέντευξη Τύπου για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ζήτησε από την πολιτεία να πράξει τα νόμιμα, μίλησε για διεστραμμένα μυαλά που εμποδίζουν το έργο, ενώ αναφερόμενος στον κόσμο της ΑΕΚ είπε: «Του έκλεψαν πρωταθλήματα, τώρα το γήπεδο».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξεκαθάρισε πως το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει, ενώ συγκινήθηκε την ώρα που μιλούσε για τον φιλικό αγώνα των κίτρινων με την Παρτιζάν το 1999.

«Είμαστε αποφασισμένοι»

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας πως ήρθε η ώρα για να μιλήσει η ΑΕΚ και όχι ο Μελισσανίδης, ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ ζητά να φτιάξει το γήπεδο στο δικό της οικόπεδο, το οποίο κακώς γκρεμίστηκε και με ευθύνες της πολιτείας, και δήλωσε: «είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε να διεκδικήσουμε τη δημιουργία του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Αναφερόμενος στο άλσος τόνισε: «Σέβομαι τις ευαισθησίες όλων για το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Το τελευταίο διάστημα το επισκέφτηκα αρκετές φορές και τρόμαξα από την εικόνα που παρουσιάζει. Ένα άλσος από το οποίο κόπηκαν το 1991 περίπου 1.200 δέντρα. Ένα άλσος μέσα στο οποίο δημιουργήθηκαν ορισμένα κτήρια και κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε. Γι’ αυτό το άλσος έκαναν επανάσταση ορισμένοι τύποι, για τα 52 δέντρα που θα κοπούν».

Για τον «προσωπικό στρατό»

«Όσον αφορά τον προσωπικό στρατό που λένε κάποιοι, απαντώ: Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν λειτούργησε ποτέ έτσι! Πάντα ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ανεξαρτησία. Ο κόσμος είδε πολλά να γίνονται. Είδε κλοπές πρωταθλημάτων, και τώρα βλέπει να γίνεται και... κλοπή γηπέδου! Αν κάποιοι αντέδρασαν, αντέδρασαν γιατί νιώθουν την αδικία. Ο κόσμος δεν είναι άβουλα όντα και δεν θα δεχόταν να γίνει οργανωμένος στρατός κανενός! Βλέπουν όμως ότι αλλού είναι στρωμένα με ροδοπέλα και στην ΑΕΚ πάει να γίνει ο ... Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δημοκρατικοί. Ποτέ δεν θα υπάρχουν φασιστικές αντιλήψεις. Αυτός ο κόσμος το 1999 πήγε στο Βελιγράδι και έστειλε μήνυμα κατά του ΝΑΤΟ!».

Πολιτική εκμετάλλευση

Για το γεγονός πως κάποιοι εκμεταλλεύονται πολιτικά την κατάσταση, δήλωσε: «Αν δεν είναι υποκρισία αυτό, τι είναι; Στον δεύτερο άξονα: Επιδιώξαμε να μην εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδια. Χωρίς να έχουμε ευθύνη και ανάμιξη, το θέμα του γηπέδου έγινε μείζον θέμα πολιτικά. Εμείς από την αρχή ανοίξαμε με εντιμότητα τα χαρτιά μας. Είπαμε πως θα φτιάξουμε ένα γήπεδο που θα ταιριάζει με την ιστορία της Φιλαδέλφειας και θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία – χωρίς εμπορικές χρήσεις. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν η αρωγή του Δήμου για τη χρήση μικρού κομματιού του άλσους, για να αναβαθμιστεί και το άλσος».

Θα φυτέψουμε νέα δέντρα!

«Όπως προανέφερα: αναλαμβάνουμε να φυτεύσουμε νέα δένδρα. Όσα δεσμευτήκαμε, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Με λύπη διαπιστώνω ότι σε άλλα πράγματα έχουν αλλάξει πολλά. Καλώ οποιονδήποτε να μελετήσει το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει και να βρει υπόνοια σκέψης για προσωπικό εμπορικό κέντρο. Όσο και να ψάξει, δεν θα βρει τίποτα! Το αίσθημα αδικίας είναι πολύ αναπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ. Εμείς δεν προκαλέσαμε κανέναν. Κάποιοι με τις πράξεις τους λειτουργούν μεθοδευμένα για τη ματαίωση του γηπέδου. Μικρή μερίδα οπαδών της ΑΕΚ κινήθηκε λάθος και οι ίδιοι το μετάνιωσαν.

Η «Δικέφαλος 1924»

«Η εταιρία “Δικέφαλος 1924” δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν ιδρύθηκε με σκοπό το κέρδος, αλλά αποκλειστικά για την κατασκευή του γηπέδου. Είναι απαραίτητο να γίνει, και η μόνη λύση για να εξασφαλίσουμε την ορθή μεταχείριση του γηπέδου. Εμείς και πάλι δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη.

Είμαστε ΑΕΚτζήδες που βοηθάμε περισσότερο στην κατασκευή γιατί έχουμε κάποιες δυνατότητες παραπάνω. Όσοι εμπλεκόμαστε στο γήπεδο θέλουμε να βάλουμε το όνομά μας σε όλο αυτό. Αλλά τα κάνει αυτό και ο απλός κόσμος. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Το γήπεδο θα γίνει απ’ όλους» τόνισε.

Γήπεδο-κόσμημα για τη Φιλαδέλφεια

Κλείνοντας τη συνέντευξη σημείωσε ότι «πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό το έργο έχει και κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Το Κέντρο Πολιτισμού του γηπέδου θα δέχεται κόσμο κάθε μέρα. Δεν αφορά όλη την Αθήνα αυτό; Δεν αφορά όλους τους Έλληνες; Θέλουμε τη δημοτική αρχή δίπλα μας. Πρέπει να είναι αρωγός η δημοτική αρχή στον αγώνα που κάνουμε για το γήπεδο. Δεχθήκαμε τις παρεμβάσεις του δημάρχου, στη συνάντησή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως το ίδιο θα γίνει και με τη νέα δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας – ελπίζουμε να μην μείνουν προσκολλημένοι στα επεισόδια, για τα οποία και οι ίδιοι οι οπαδοί της ΑΕΚ μετάνιωσαν. Χτίζουμε ένα γήπεδο-κόσμημα για τη Φιλαδέλφεια. Χτίζουμε ένα γήπεδο με επισκεψιμότητα απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, που θα τονώσει την περιοχή.

2.000 νέες θέσεις εργασίας

«Σε αυτό το Κέντρο Πολιτισμού προσφέρουμε στο Δήμο, την Αθήνα και τη χώρα μας τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εκδηλώσεις για πολλά θέματα. Το Σημείο Προσφυγικού Πολιτισμού θα διδάξει ιστορία. Σε μια εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία, θα δημιουργηθούν 1.500-2.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει! Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Θα τρέξουμε με... χίλια. Η ΑΕΚ γεννήθηκε για να γεννάει νικητές! Δίνω υπόσχεση: το γήπεδο θα γίνει το συντομότερο δυνατόν! Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και βάζουμε την ΑΕΚ στο πιο ψηλό βάθρο. Εκεί που ανήκει».

Για νέα δημοτική αρχή - Ρένα Δούρου

«Εμείς περιμέναμε και περιμένουμε να μας καλέσει η δημοτική αρχή αλλά κανένας δεν το έκανε. Για την κυρία Δούρου δεν ξέρω. Θα δηλώσω για μία ακόμα φορά ότι το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ».

Για το αν έχουν εξεταστεί άλλοι χώροι για το γήπεδο, ο κ. Μελισσανίδης είπε: «Δεν μπορεί η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο που να μην είναι γήπεδο UEFA. Είναι άδικο για 2.200 μέτρα να έχουμε 22.000 θέσεις και να ξενιτευόμαστε. Είναι ιστορικά αναγκαίο να γίνει το γήπεδο εκεί που το έφτιαξαν οι πατεράδες μας. Χώροι υπάρχουν πολλοί».

Οι επαφές του με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία ήρθε σε επαφή, ο κ. Μελισσανίδης είπε: «Καταρχήν, αντιπροσωπεία της ομάδας μας παραβρέθηκε στη Βουλή και συζήτησε με τα στελέχη πριν από την ψήφιση του νόμου. Εγώ έκανα επαφές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ό,τι μου είπαν, το έκανα. Αυτό το έργο δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς».

Σε σχέση με τα κωλύματα που μπορεί να φέρει η δημοτική αρχή εφόσον ψηφιστεί ο νόμος, είπε: «Θέλουμε τη συναίνεση του δήμου. Χρειάζονται και πολλά περιφερειακά έργα. Πρέπει να μάθετε πως όταν έγινε το Καραϊσκάκη ήταν έργο πολλών εκατομμυρίων. Θέλουμε τη συναίνεση του δήμου για τα περιφερειακά έργα. Διεστραμμένα μυαλά είναι αυτά που δεν θέλουν αυτό το έργο».

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ κατέληξε: «Δόξα τω Θεώ, μου τα έφερε έτσι ο Θεός και είμαι καλά. Δεν θέλω λεφτά από την ΑΕΚ. Τα λεφτά μου θα βάλω κι εγώ και άλλοι ΑΕΚτζήδες να γίνει το γήπεδο. Μέχρι χθες έλεγαν πάμε να φτιάξουμε... Mall. Το γήπεδό μας θέλουμε στο χωράφι μας. Εκτός κι αν δεν θέλουν η ΑΕΚ να έχει γήπεδο. Ε, αυτό δεν πρόκειται να γίνει!»

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr