24 Ιούλιος 2014, 09:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης στο 2ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Θράκης

  • Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης στο 2ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Θράκης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «2ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης» που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 20 Ιουλίου στην Ξάνθη με την συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις που σκοπό είχαν να φέρουν κοντά την ομογένεια με τους κατοίκους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συγκέντρωσαν αρκετό κόσμο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης όπου και πραγματοποιήθηκαν.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Ιουλίου με συναντήσεις των εκπροσώπων και απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες συλλόγους της 1ης μέρας.

Την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έκαναν ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων και ο νέος Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Χορευτικές ομάδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Ξάνθης, παρουσίασαν ένα πλούσιο λαογραφικό παραδοσιακό πρόγραμμα στη κεντρική πλατεία μέχρι αργά το βράδυ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.

Από ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός δεν θα μπορούσε να λείπει ο δραστήριος Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης. Οι χορευτές του συλλόγου παρουσίασαν χορούς από τον Πόντο την πρώτη ημέρα διεξαγωγής των εκδηλώσεων και απέσπασαν το πιο ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο.