23 Ιούλιος 2014, 19:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Αγόραζαν κουρτίνες, μοκέτες και στόρια με λεφτά του δήμου Πύργου

  • Αγόραζαν κουρτίνες, μοκέτες και στόρια με λεφτά του δήμου Πύργου

Τι αποκάλυψε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος για το «πάρτι» των εικονικών τιμολογίων ύψους συνολικά 2 εκατ. ευρώ.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη θα μείνει γνωστή στα ελληνικά χρονικά κυρίως για τα υπέρογκα ποσά που ξόδευε για τον εξοπλισμό του σπιτιού της.

Αυτή την φήμη φαίνεται ότι ζήλεψαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες και υπάλληλοι του δήμου Πύργου που κατηγορούνται για πλαστά τιμολόγια με τα οποία φέρονται να αγόρασαν, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες μέτρα κουρτίνας, κουρτινόξυλα, μοκέτες και στόρια!

Σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος συνολικά 17 ατόμων, οι οικονομικές ατασθαλίες αφορούν την περίοδο 2002 – 2006 και αποκαλύφθηκαν έπειτα από έλεγχο του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος. Υπολογίζεται ότι η κομπίνα αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

Είδη προικός και μερεμέτια με έξοδα του δήμου

Με βάση τη δικογραφία, μέρος της οποίας παρουσιάζει η ιστοσελίδα apokalypseis.com, τη διετία 2005-2006 ο δήμος Πύργου είχε μια ανεξήγητη προτίμηση σε… λευκά είδη.

Συγκεκριμένα οι αρμόδιοι, με αποφάσεις που ελέγχονται, κατηγορούνται ότι αγόρασαν με πλαστά και εικονικά τιμολόγια 579 μέτρα κουρτίνας, 539 μέτρα μοκέτα, 259 μέτρα στόρια και 36 μέτρα κουρτινόξυλα!

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας αναφέρεται ότι την ίδια περίοδο έγιναν και διάφορες «εξυπηρετήσεις» σε ιδιώτες. Ο δήμος Πύργου υποτίθεται ότι έκανε επεμβάσεις σε δημόσιους χώρους οι οποίες χρεώνονταν ως δημόσια έργα. Όπως αποκάλυψε, όμως, επιτροπή που συστάθηκε κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου κάποια από αυτά τα έργα εξυπηρετούσαν αποκλειστικά και μόνο σπίτια ιδιωτών. Για παράδειγμα ως δημόσιο έργο πληρώθηκε μια  επισκευή μάντρας σπιτιού, κόστους 7.000 ευρώ, αλλά και διάφορες τσιμεντοστρώσεις ιδιωτικών δρόμων.

Η υπόθεση, που άνοιξε ξανά με πρωτοβουλία του εισαγγελέα Εφετών Πάτρας, αγγίζει δικαστικά και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Πύργου που την επίμαχη περίοδο ήταν στο ίδιο πόστο. Πρόσφατα οι δικαστικές αρχές της Ηλείας άσκησαν στον Γαβρίλη Λιατσή ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από το apokalypseis.com