23 Ιούλιος 2014, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Ψάχνουν ακόμα την ξανθιά(;) Πόλα Ρούπα

  • Ψάχνουν ακόμα την ξανθιά(;) Πόλα Ρούπα

Υπάρχει πιθανότητα να άλλαξε χρώμα στα μαλλιά της για να αποφύγει τον εντοπισμό, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τότε που η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της Πόλας Ρούπα και οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Και μπορεί στις φωτογραφίες που απομονώθηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη να φαίνεται εμφανώς αδυνατισμένη και με ξανθό, κοντό μαλλί, ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει αλλάξει χρώμα μαλλιών και να κυκλοφορεί μεταμφιεσμένη.

Μαζί με την Πόλα Ρούπα, η οποία σημειωτέο είναι επικηρυγμένη για 1 εκατομμύριο ευρώ, βρίσκεται και το 4χρονο παιδί της. «Εξαφανισμένος» είναι και ένας φορητός υπολογιστής που χρησιμοποιούσαν από κοινού με τον Μαζιώτη. Βάσει των ευρημάτων στο σπίτι στο Μαρούσι, εκτιμάται ότι η Ρούπα οπλοφορεί.

Πηγές της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι υπήρχε σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση που ο Νίκος Μαζιώτης ή η σύντροφος του συλλαμβάνονταν. Το σχέδιο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή από την ομάδα υποστήριξης στην οποία ενδεχομένως να ανήκει και ο καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος. Σε βάρος του Πετρακάκου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ληστείες τραπεζών.

Σε ποιες περιοχές εστιάζονται οι έρευνες


Ένα στοιχείο το οποίο θεωρούν οι αστυνομικοί ότι μπορεί να τους οδηγήσει στα ίχνη της Πόλας Ρούπα είναι το ασημί Hyundai Accent που είχε αγοράσει ο Μαζιώτης με πλαστή ταυτότητα.

Αν και πιθανολογείται ότι το συγκεκριμένο όχημα ίσως βρίσκεται κρυμμένο, οι έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό του επικεντρώνονται σε γειτονιές της Αθήνας όπως τα Πατήσια, ο Άγιος Νικόλαος, η Κυψέλη, η Νέα Χαλκηδόνα και η Νέα Ιωνία. Οι έρευνες στρέφονται επίσης σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη και Γραμματικό ενώ εκτός Αττικής στο «στόχαστρο» βρίσκονται το Κιάτο και η Ακράτα Κορινθίας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από tovima.gr