22 Ιούλιος 2014, 18:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Ποδηλατόδρομοι από τους Αγίους Αναργύρους έως το Λαύριο

  • Ποδηλατόδρομοι από τους Αγίους Αναργύρους έως το Λαύριο

Η Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζει ένα δίκτυο συνολικού μήκους 71 χλμ. που θα «πατάει» πάνω στην εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή.

Την παλιά σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τους Αγίους Αναργύρους με το Λαύριο έβαλαν στο… μάτι η Περιφέρεια Αττικής και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων. Μάλιστα, σε μελέτη που εκπόνησε η Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών εξετάζεται η δυνατότητα επέκτασης της γραμμής έως το Σούνιο.

Συνολικά ο ποδηλατόδρομος, που θα συνδυάζεται και με πεζοδρομήσεις, θα έχει μήκος 71 χιλιόμετρα. Θα ξεκινά από το Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» και θα καταλήγει στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Όταν το δίκτυο ολοκληρωθεί θα περνάει από τους δήμους Αγίων Αναργύρων, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Παλλήνης, Παιανίας, Κορωπίου, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Ο προϋπολογισμός του είναι 246.000 και η χρηματοδότηση θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας.

Υπολογίζεται ότι οι συγκεκριμένοι ποδηλατόδρομοι θα λειτουργήσουν ως «πιλότος» για την αξιοποίηση και άλλων εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr