22 Ιούλιος 2014, 15:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Σε νέα δίκη στέλνει τον «φτερωτό γιατρό» ο Εισαγγελέας Εφετών

  • Σε νέα δίκη στέλνει τον «φτερωτό γιατρό» ο Εισαγγελέας Εφετών

Προτείνεται η παραπομπή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση.

Την παραπομπή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε νέα δίκη ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπακέλας με πρόταση του προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Η νέα κατηγορία αφορά στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση.

Στο κείμενο της πρότασής του ο εισαγγελέας αναφέρεται στο ποσό των 260.000 ευρώ που φέρεται να προέρχεται από τα ταμεία του δήμου και να το καταχράστηκε ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης. Γίνεται επίσης αναφορά σε λογαριασμούς που διατηρούσε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μαζί με τον Μιχάλη Λεμούσια και επισημαίνεται ότι μεγαλύτερο μέρος από το ποσό αυτό αναλήφθηκε από τον πρώην δήμαρχο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα τα «ορφανά» 260.000 ευρώ δεν επιβεβαιώνεται ότι προήλθαν από χρηματικές προσφορές όσων είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του Παπαγεωργόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Εφετείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μειώσει την πρωτόδικη απόφαση για τον πρώην δήμαρχο από τα ισόβια στα 12 χρόνια.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr