22 Ιούλιος 2014, 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Ένα αξέχαστο τετραήμερο με άρωμα Πόντου στο Λαύριο. (Φωτο + Βίντεο)

  • Ένα αξέχαστο τετραήμερο με άρωμα Πόντου στο Λαύριο. (Φωτο + Βίντεο)

Ο Σύλλογος Ποντίων «Μιθριδάτης» Λαυρίου διοργάνωσε τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, από τις 18 έως 21 Ιουλίου 2014, το οποίο είχαν την τύχη να απολαύσουν οι καλεσμένοι από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Την πρώτη βραδιά, 18 Ιουλίου, δόθηκε παιδική θεατρική παράσταση με το έργο του Σαρλ Περώ «Ο παπουτσωμένος γάτος».

Η δεύτερη βραδιά ήταν αφιερωμένη στην Πόντια γυναίκα. Τα παιδιά του συλλόγου ανέβασαν το Δρώμενο του Ηλία Υφαντίδη Γυναίκα εκ Πόντου: «Ρίζα μ’και στερέα μ’». Σύμβολο Μητρότητας – Δύναμης και Σθένους.

Στις 20 Ιουλίου ενώθηκαν οι μνήμες Ποντίων και Κυπρίων. Η παράσταση Συν - Αυδές Πόντου και Κύπρου αναφερόταν στα 95 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τα 40 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος των Κυπρίων Ελλάδος Γιαννάκης Ιωάννου και ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Βοσκός.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιουλίου με τη θεατρική παράσταση Ζητείται ψεύτης του Δημήτρη Ψαθά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους εξέφρασε τη σιγουριά πως οι Πόντιοι, πορευόμενοι δίπλα στους άλλους Έλληνες, θα καταφέρνουν πάντα, στο άμεσο μέλλον και στο διάβα των αιώνων, να αναβιώνουν τα ήθη και τα έθιμα, παρόλο που οι παγκόσμιες συγκυρίες δυσχεραίνουν την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Gallery