22 Ιούλιος 2014, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

«Ποτέ την Κυριακή» είπε το 40% των καταστηματαρχών

  • Στις 11 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Κλειστές έμειναν αρκετές επιχειρήσεις την περασμένη Κυριακή, εν μέσω των θερινών εκπτώσεων. Κάτω του αναμενόμενου ο τζίρος για όσες άνοιξαν.

Σε άνθρακες εξελίσσεται ο «θησαυρός» των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σε τηλεφωνική έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας και στην οποία συμμετείχαν έμποροι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ορισμένες σημαντικές περιφερειακές αγορές της Αττικής, η πλειοψηφία θεωρεί ότι άνοιγμα των καταστημάτων τους τις Κυριακές συνεπάγεται αύξηση του λειτουργικού κόστους χωρίς παράλληλη αύξηση των κερδών.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι την περασμένη Κυριακή, την πρώτη των θερινών εκπτώσεων, κλειστά έμειναν τα 4 στα 10 εμπορικά καταστήματα. Αλλά και από όσους άνοιξαν το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έμεινε ικανοποιημένο από τον τζίρο ο οποίος κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις Κυριακές του Νοεμβρίου και του Ιανουαρίου.

Οι παραλίες φαίνεται ότι κέρδισαν και την αγορά στο κέντρο της Αθήνας καθώς η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν κατάφερε να δώσει την πολυπόθητη αύξηση στα έσοδα των καταστημάτων. «Καμία θετική απάντηση για τη πορεία του τζίρου ούτε από το κέντρο», λέει η ΕΣΕΕ η οποία από τις απαντήσεις που επεξεργάστηκε διαπιστώνει ότι οι καταστηματάρχες δεν έχουν καμία πρόθεση να προσλάβουν υπαλλήλους όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr