21 Ιούλιος 2014, 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Στο ευρωδικαστήριο σέρνουν την Ελλάδα για τη δολοφονία σκύλου στα Ν. Στύρα

  • Στο ευρωδικαστήριο σέρνουν την Ελλάδα για τη δολοφονία σκύλου στα Ν. Στύρα

Η φιλοζωική ομοσπονδία της Γερμανίας ζήτησε τον φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να τον προωθήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων.

Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει πλέον η υπόθεση δολοφονίας αδέσποτου σκύλου στα Νέα Στύρα Ευβοίας από ιδιοκτήτη ταβέρνας. Η φιλοζωική ομοσπονδία της Γερμανίας επικοινώνησε με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ζητώντας τον φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να τον προωθήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων.

Την Κυριακή κάτοικοι της περιοχής, μέλη φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και τουρίστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα του δράστη. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τον είδαν να χτυπά το κουτάβι στο κεφάλι με μια καρέκλα. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας έσπευσε να εξαφανιστεί προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο.

Σάλος και στη Κύπρο

Το περιστατικό στην Εύβοια είναι το δεύτερο σε λιγότερο από έναν μήνα που προκαλεί τέτοιον αποτροπιασμό με αφορμή την κακοποίηση ζώου.

Πριν από λίγο καιρό ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Κύπρο κατηγορήθηκε ότι πέταξε αδέσποτο σε μηχάνημα σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν κυριολεκτικά «φωτιά» ενώ διοργανώθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο στο Πρωταρά.

Σύμφωνα με το αστυνομικό πόρισμα που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η ιδιοκτήτρια, υπεύθυνοι για τη κακοποίηση του σκύλου ήταν τρεις υπάλληλοι του ξενοδοχείου της οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από skai.gr