18 Ιούλιος 2014, 12:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Στα ύψη η διάθεση των Ποντίων στο 16ο Συναπάντημα παρά το κρύο στο Βέρμιο

  • Στα ύψη η διάθεση των Ποντίων στο 16ο Συναπάντημα παρά το κρύο στο Βέρμιο

Παρά το κρύο και το ψιλόβροχο συνεχίζεται κανονικά το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά.

Τίποτα δεν φαίνεται να πτοεί τους νέους από τα ποντιακά σωματεία Ελλάδας και Διασποράς, οι οποίοι από χθες βρίσκονται στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας για το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων. Ούτε το κρύο, ούτε το ψιλόβροχο χαλάει την διάθεσή τους να ανταμώσουν με τις ρίζες τους.

Το φετινό συναπάντημα θεωρείται επετειακό, διότι συμπληρώνονται 20 χρόνια από την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το 16ο Συναπάντημα περιλαμβάνει διαλέξεις, εισηγήσεις, με θέματα που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό, παρουσιάσεις και προβολές ταινιών πολιτιστικού περιεχομένου, παρουσίαση δράσεων των νέων του κάθε σωματείου, καθώς και παραδοσιακές βραδιές, με ποντιακό θέατρο και ποντιακό γλέντι.

Το σημερινό πεόγραμμα:

12:00 Εισήγηση από τον Γιατρό κο Μωΰσίδη Θεόδωρο με θέμα: «Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση».

14:00 Γεύμα.

18:00 Τελετή έναρξης

Καλωσόρισμα των νέων, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα.

18:15 Χαιρετισμοί.

18:30 Χαιρετισμός - Εισήγηση: από τον Καθηγητή κο Αλέξη Μητρόπουλο με θέμα: «Ανεργία των Νέων Προϋποθέσεις ένταξης στην αγορά εργασίας»

Συνεδρίαση Ι

18:45 Εισήγηση: από τον Πρόεδρο του Σωματείου "Παναγία Σουμελά" κό Γιώργο Τανιμανίδη με θέμα: "1994-2014 20 χρόνια από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου".

20:30 Θεατρική παράσταση: «Πόντος και Ποντιόπουλα» του Στάθη Ευσταθιάδη σε σκηνοθεσία της Ερρικα Νικολαίδου, από τον Ποντιακό Σύλλογο, Καλλιθέας Συκεών.