18 Ιούλιος 2014, 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Ο Μαζιώτης δίνει κατάθεση σήμερα από τον «Ευαγγελισμό»

  • Ο Μαζιώτης δίνει κατάθεση σήμερα από τον «Ευαγγελισμό»

Εισαγγελείς και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής μεταβαίνουν σήμερα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», προκειμένου να πάρουν κατάθεση από τον Νίκο Μαζιώτη.
Ο φερόμενος ως αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα» αναρρώνει φρουρούμενος για δεύτερη ημέρα στον 8ο όροφο του νοσοκομείου, μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, κι έχει ήδη δεχθεί επισκέψεις συνηγόρων και στενών συγγενών του.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι το έργο τους θα είναι δύσκολο, αφού ο Νίκος Μαζιώτης αποτελεί το σκληρότερο καρύδι στο χώρο του αντάρτικου πόλης. Οι ελπίδες τους για να αποσπάσουν κάποια πληροφορίες που θα οδηγήσει τις έρευνες σε νέο στάδιο, είναι μηδαμινές.
Άλλωστε ο Νίκος Μαζιώτης όσες φορές συνελήφθη κατά το παρελθόν ποτέ δεν έσπασε τη σιωπή του και να δεν απάντησε σε κανένα από τα πιεστικά ερωτήματα των αστυνομικών.

«Σαφάρι» για τον εντοπισμό συνεργατών

Την ίδια ώρα εκατοντάδες αστυνομικοί σαρώνουν περιοχές της Αττικής προκειμένου να εντοπίσουν τους συνεργάτες αλλά και τις γιάφκες με τα κρυμμένα όπλα.
Στόχος των διωκτικών αρχών είναι να φτάσουν στην Πόλα Ρούπα, στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, αλλά και στο χώρο που είναι κρυμμένος ο οπλισμός.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν προσαχθεί πέντε άτομα από εφόδους σε σπίτια σε Ηλιούπολη, Εξάρχεια, Κυψέλη κι Άνω Βούλα.

Παράλληλα οι αστυνομικοί τις τελευταίες ώρες ξεσκονίζουν «πόρτα - πόρτα» περιοχές στο Μαρούσι και τα Πατήσια. Βασικό εργαλείο στις έρευνες τους η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης στην καθημερινότητά του, καθώς εκτιμούν ότι ενδέχεται να έχει νοικιάσει με το όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης» ένα ή περισσότερα σπίτια, κρύβοντας εκεί οπλισμό.

Και δεύτερο ένταλμα σύλληψης

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές με βάση τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες σε βάρος του ήδη καταδικασμένου για τρομοκρατία.
Παράλληλα, εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου που βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη, θεωρείται συνεργός του μέχρι προχθές φυγόποινου Νίκου Μαζιώτη σε ληστείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σε βάρος του Μαζιώτη εκδόθηκε για τυπικούς λόγους, αφού από τη στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών -εκτιτέα τα 25- που του έχουν επιβληθεί για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη αλλά και των συνεργών του -γνωστών και αγνώστων στις δικαστικές αρχές -ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr