17 Ιούλιος 2014, 16:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Από φτωχοί φτωχότεροι οι Έλληνες μισθωτοί

  • Από φτωχοί φτωχότεροι οι Έλληνες μισθωτοί

Δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες, μόλις το 38% θα πάει καλοκαιρινές διακοπές.

Έχουν χάσει εισόδημα, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, δανείζονται για να περάσουν τον μήνα, δεν θα πάνε φέτος διακοπές. Οι μισθωτοί στην Ελλάδα βλέπουν την κρίση να συρρικνώνει την αγοραστική τους δύναμη, κάτι που αποτυπώνεται και στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τρεις στους τέσσερις έχουν υποστεί μείωση εισοδήματος τον τελευταίο χρόνο ενώ οι τέσσερις στους 10 φοβούνται ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα «κουρευτούν» και άλλο τα χρήματα που βάζουν στο σπίτι.

Κατά συνέπεια δεν είναι περίεργο που οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Μάλιστα το 50% ανέφερε ότι το τελευταίο τρίμηνο χρειάστηκε να βάλει χέρι στις αποταμιεύσεις του ενώ το 22% κατέφυγε στη λύση του δανεισμού.

Διακοπές μόνο για λίγους

Μέσα σε έναν χρόνο, το 22% των μισθωτών έχασε τη δυνατότητα να κάνει καλοκαιρινές διακοπές, αποκαλύπτει η έρευνα.

Το φετινό καλοκαίρι μόλις 38% θα κατορθώσει να φύγει κάποιες μέρες. Οι περισσότεροι από τους μισούς, ωστόσο, αναφέρουν ότι θα κάνουν διακοπές σε δικό τους ή συγγενικό σπίτι αφού από το σύνολο των ερωτηθέντων μόλις το 18% λέει ότι είναι σε θέση να διαθέσει χρήματα για κατάλυμα σε κάποιον τουριστικό προορισμό.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα:
Ποιες οικογένειες δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα