17 Ιούλιος 2014, 13:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:20

Με Ποντιακό γλέντι αρχίζει σήμερα το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

  • Με Ποντιακό γλέντι αρχίζει σήμερα το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Με Ποντιακό γλέντι αρχίζει σήμερα το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Περισσότεροι από 700 εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων νέοι και νέες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναμένεται να παρακολουθήσουν το φετινό, 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, που διοργανώνει το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο “Παναγία Σουμελά” στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας από 17 έως 20 Ιουλίου.

Το φετινό συναπάντημα θεωρείται επετειακό, διότι συμπληρώνονται 20 χρόνια από την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το 16ο Συναπάντημα περιλαμβάνει διαλέξεις, εισηγήσεις, με θέματα που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό, παρουσιάσεις και προβολές ταινιών πολιτιστικού περιεχομένου, παρουσίαση δράσεων των νέων του κάθε σωματείου, καθώς και παραδοσιακές βραδιές, με ποντιακό θέατρο και ποντιακό γλέντι.

Με Ποντιακό γλέντι ξεκινάει το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Σήμερα μετά τις 18:30 το απόγευμα αναμένεται η άφιξη των αποστολών και μετά την τακτοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με φαγητό στον αύλειο χώρο του ξενώνα «ση Σαντάς τ’ οσπίτ’».

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων από 17 έως 20 Ιουλίου 2014