17 Ιούλιος 2014, 12:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:20

Ψάχνουν για τη γιάφκα και τους συντρόφους του Μαζιώτη

  • Ν. Αγχίαλος: Νέα τροπή στην υπόθεση των ληστών

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε τουλάχιστον έξι σημεία της Αττικής.

Ημέρα νέων ερευνών ξημέρωσε η σημερινή για την Αντιτρομοκρατική έπειτα από την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι που οδήγησε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Τώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται στο περιεχόμενο του σακιδίου του 42χρονου προκειμένου να εντοπιστούν το κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε στο κέντρο της Αθήνας και πιθανότατα γιάφκα με οπλισμό. Ο Νίκος Μαζιώτης όταν συνελήφθη είχε επάνω του πλήθος κλειδιών, γεγονός που οδηγεί τις Αρχές σε ένα… κυνήγι σπιτιών, αποθηκών και γκαράζ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη στιγμή της σύλληψης και ολόκληρη της νύχτα έγιναν έρευνες σε τουλάχιστον έξι περιοχές της Αττικής. Στο επίκεντρο το Χαλάνδρι, ο Μαραθώνας, το Γραμματικό, ο Κολωνός, τα Πατήσια και η Κυψέλη.

Εκτός του αστυνομικού ραντάρ συνεχίζει να βρίσκεται η μητέρα του παιδιού του, Πόλα Ρούπα η οποία είναι επίσης επικηρυγμένη με 1 εκατ. ευρώ ως ηγετικό μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα». Αναζητούνται επίσης άλλα μέλη της ομάδας Μαζιώτη. «Κόκκινο» σημείο αποτελεί και η περιοχή των Εξαρχείων.   

Ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης, ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα στο όνομα Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννηθείς το 1977 στην Αθήνα. Πιθανότατα με το ίδιο όνομα είχε αγοράσει και αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Αγροτικής στην Κλειτορία Αχαΐας, τον Μάρτιο. Στην τράπεζα, άλλωστε, είχε βρεθεί γενετικό υλικό που ταυτίζεται σε πλήθος αντικειμένων που είχαν βρεθεί στο σπίτι του Μαζιώτη κατά τη σύλληψη του τον Απρίλιο του 2010 που οδήγησε στη καταδίκη του για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» .

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων της πλαστής ταυτότητας θα βοηθήσει στη συγκέντρωση επιπλέον πληροφοριών αφού θεωρείται ότι ο κατηγορούμενος τη χρησιμοποίησε και για να νοικιάσει σπίτια.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει, επίσης, ότι ο 42χρονος συμμετείχε στη ληστεία στα Μέθανα Τροιζηνίας καθώς εκεί βρέθηκε παλαμικό του αποτύπωμα.  Όπως ανέφερε ο αρχηγός στην ΕΛ.ΑΣ. το κατηγορητήριο θα διευρυνθεί και θα συμπεριλάβει την έκρηξη του παγιδευμένου με 75 κιλά εκρηκτικών αυτοκινήτου, τον Απρίλιο στην οδό Αμερικής, ενέργεια για την οποία είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη ο Μαζιώτης. Κικίλιας: Δεν ήταν τυχαία η σύλληψη

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις στην έρευνα. «Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής», είπε ο Βασίλης Κικίλιας  και ευχαρίστησε δημόσια την αστυνομικό που τον εντόπισε στην Ομόνοια και τον παρακολούθησε στο κέντρο της Αθήνας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Δείτε ακόμα:
Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης