16 Ιούλιος 2014, 14:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:19

Επί ποδός η Αντιτρομοκρατική για τον Μαζιώτη – το χρονικό της σύλληψης

  • Επί ποδός η Αντιτρομοκρατική για τον Μαζιώτη – το χρονικό της σύλληψης

Αστυνομοκρατούμενο το κέντρο της Αθήνας, στις έρευνες συνδράμει και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό και τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη. Εκτός από τον καταζητούμενο για τρομοκρατική δράση, μαζί του συνελήφθησαν δυο ακόμα άτομα ενώ αναζητείται και ένα τρίτο που διέφυγε, πιθανότατα, με ταξί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από το πρωί ήταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Στις 12.35 και ύστερα από πληροφορίες για ένα ύποπτο άτομο που ίσως επρόκειτο για τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ προσπάθησαν να του κάνουν έλεγχο στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς. Ο ύποπτος, που έβγαινε από ένα κατάστημα που πουλάει είδη εξοχής έχοντας αγοράσει έναν σάκο, φορούσε περούκα και γυαλιά. Πάνω του, μετά τη σύλληψη, εκτός από το πιστόλι βρέθηκε και μια χειροβομβίδα.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι προτού τον πλησιάσουν οι αστυνομικοί, του ζήτησαν να παραδοθεί και εκείνος σε απάντηση άνοιξε πυρ εναντίον τους. Ακολούθησε καταδίωξη και στην οδό Μητροπόλεως έγινε δεύτερη συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός που νοσηλεύεται στο 401 και βαρύτερα ο Νίκος Μαζιώτης που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ έχει υποστεί τρώση τραχειωνίου αρτηρίας στον δεξί ώμο και θα χειρουργηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο για τη παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκαν και δυο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός οι οποίοι βρέθηκαν εν μέσω των πυρών. 

Δείτε τι δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο pontiki.gr


Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr