13 Ιούλιος 2014, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:04

Ύμνος στη ζωή - Η στιγμή που βρέφος απεγκλωβίζεται από τα συντρίμμια

  • Ύμνος στη ζωή - Η στιγμή που βρέφος απεγκλωβίζεται από τα συντρίμμια

Ύμνος στη ζωή - Η στιγμή που βρέφος απεγκλωβίζεται από τα συντρίμμια

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση ενός βρέφους ηλικίας δύο μηνών, το οποίο επέζησε επί 16 ώρες κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου έπειτα από βομβαρδισμό στο Χαλέπι της Συρίας, έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα διασωστών που ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την επιχείρηση.

«Μετά από 16 ώρες προσπαθειών κάτω από δύσκολες συνθήκες η πολιτική άμυνα του Ανσάρι διέσωσε ένα κοριτσάκι μόλις δύο μηνών καθώς και τη μητέρα του, που έχει τραυματιστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα διασωστών.

Το Ανσάρι είναι μια συνοικία στο νότιο Χαλέπι το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες.

Στο βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, διακρίνεται ένας άνδρας που προσπαθεί να τραβήξει ένα κεφαλάκι μέσα από τα χαλάσματα. Κατόπιν ακούγονται κλάματα μωρού και ο διασώστης καταφέρνει τελικά να απεγκλωβίσει το σωματάκι του βρέφους που είναι καλυμμένο με χώματα και σκόνη.

Ο άνδρας χαμογελάει κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά του ενώ ακούγονται πολλές φωνές ανθρώπων που φωνάζουν "Ο Θεός είναι μεγάλος".

Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο Twitter στον λογαριασμό της "Πολιτικής Προστασίας του Χαλεπιού" η οποία δηλώνει ότι είναι μια ομάδα εθελοντών που παρέχει βοήθεια στους αμάχους στις "απελευθερωμένες ζώνες" της πόλης αυτής, σε εκείνες δηλαδή που δεν ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι ανατολικοί τομείς του Χαλεπιού υφίστανται σχεδόν καθημερινά αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι. Οι αντάρτες, από την πλευρά τους, εκτοξεύουν βλήματα όλμων στις δυτικές συνοικίες της πόλης.
Το Χαλέπι είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτωπα του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη Συρία εδώ και τρία χρόνια.


Πηγή: newsbomb.gr