8 Ιούλιος 2014, 08:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:05

Οι 10 περιοχές με ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου

  • Ικανοποιημένοι οι έμποροι για το «Ποτέ την Κυριακή» ανοιχτά καταστήματα

Οι 10 περιοχές με ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου

Ποτέ την Κυριακή» λένε οι εμπορικοί σύλλογοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης στο άνοιγμα των καταστημάτων 7 ημέρες την εβδομάδα, την ώρα που η υπουργική απόφαση η οποία πήρε αριθμό ΦΕΚ προβλέπει ανοιχτά καταστήματα σε 10 περιοχές και συγκεκριμένα σε:

-Ιστορικό Κέντρο Αθήνας -Θεσσαλονίκης

-Ραφήνα - Πικέρμι

-Χαλκιδική και Ρόδο, Κω, Σύρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, είναι προαπαιτούμενη για τον επόμενο έλεγχο της τρόικας.

Επιπλέον, όλα τα καταστήματα θα λειτουργούν προαιρετικά ανεξαρτήτως μεγέθους, και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη.

Το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων θα επαναξιολογηθεί μάλιστα την άνοιξη του 2015, χωρίς να αποκλείεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα.

Επίσης, εκτός από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, προς απελευθέρωση βαίνει και το ζήτημα των προσφορών και των εκπτώσεων. Έως τις 7 Οκτωβρίου 2014 ο υπουργός Ανάπτυξης Ν.Δένδιας θα πρέπει να έχει εκδώσει υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσπίζεται Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες. Το υφιστάμενο καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη του 2015 να έχει θεσπιστεί νομοθεσία που θα απαλείφει τους εναπομείναντες περιορισμούς.

Την ίδια ώρα, ο  πρόεδρος της συνομοσπονδίας εμπόρων και υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές Β.Κορκίδης έθεσε τον εαυτό του εκτός της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, λόγω διαφωνίας για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Στην Θεσσαλονίκη ο εμπορικός σύλλογος έστησε κάλπη για το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου στην οποία το 96% των μελών ψήφισε «όχι».

Την ίδια ώρα, τα καταστήματα ήδη έχουν ξεκινήσει περίοδο προσφορών πριν από τις επίσημες εκπτώσεις.

Η επίσημη περίοδος των εκπτώσεων ξεκινά την Δευτέρα  14 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου, με τους  καταναλωτές ήδη να συγκρίνουν τις τιμές… που σε ορισμένα προϊόντα διαπιστώνουν πως έχουν μειωθεί.

Στις 20 Ιουλίου ημέρα Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11πμ έως 8μμ.

Πηγή: madata.gr