6 Ιούλιος 2014, 10:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:05

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα

  • Πολύ ζέστη και σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλες τις περιοχές της χώρας

Τη θέση του στον καύσωνα αναμένεται να δώσει το δροσερό αεράκι του Σαββατοκύριακου από τις αρχές της εβδομάδας.

Οι βόρειοι άνεμοι που έπνεαν τις δύο τελευταίες ημέρες εξασθενούν και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο υδράργυρος θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει. 

Πιο αναλυτικά:

Γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα παροδικών όμβρων στα βορειοανατολικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται για σήμερα Κυριακή στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbomb.gr