5 Ιούλιος 2014, 10:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:05

Πρόταση καθιέρωσης της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων σε πολιτεία των ΗΠΑ

  • Γενοκτονία Ποντίων. Μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του αιώνα μας

Πρόταση καθιέρωσης της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων σε πολιτεία των ΗΠΑ

Oι γερουσιαστές Raptakis, Lombardi, Doyle, Jabour, and Goldin ζήτησαν την καθιέρωση της ημέρας μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας στην πολιτεία τους Rhode Island των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, την πρόταση κατέθεσαν πρόσφατα πέντε Γερουσιαστές κι αφορούσε στην καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Με την ευκαιρία της εκπροσώπησης του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη συνάντηση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), ο Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης κ. Γαβριήλ Αβραμίδης συνεχάρη το μέλος της Γερουσίας, της Πολιτείας του Rhode Island των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδα Ραπτάκη σχετικά με την πρόσφατη πρόταση πέντε Γερουσιαστών για την καθιέρωση της 19ης Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Χαιρετίζοντας την έντιμη, όπως ανέφερε ο κ. Αβραμίδης, ενέργεια των Γερουσιαστών επεσήμανε, πως είναι σημαντικό να διαφυλάττουμε τις ιστορικές μας ρίζες από τη διάβρωση της λήθης που μαστίζει τη σύγχρονη εποχή και να τις τιμούμε στην καθημερινή μας ζωή. Η υπέρτατη υποχρέωση μας να διαδοθεί διεθνώς το τραγικό γεγονός της Γενοκτονίας, που υπέστησαν εν γένει οι Έλληνες της Ανατολής, με σκοπό την αναγνώρισή της, είπε χαρακτηριστικά είναι στενά συνυφασμένη και ικανοποιεί το διττό στόχο, αφενός να αποτίσουμε φόρο τιμής στους χαμένους μας προγόνους και αφετέρου να μην γίνουν ξανά ανεκτές, από την ανθρωπότητα ανάλογες θηριωδίες στο μέλλον.

Δείτε στο τέλος του άρθρου την πρόταση που κατέθεσαν οι 5 Γερουσιαστές από το Rhode Island των ΗΠΑ.

Gallery