5 Ιούλιος 2014, 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:05

Παράνομη η απεργία εργαζομένων της ΔΕΗ. Ετοιμάζει επιστράτευση η κυβέρνηση

  • Παράνομη η απεργία εργαζομένων της ΔΕΗ. Ετοιμάζει επιστράτευση η κυβέρνηση

Παράνομη η απεργία εργαζομένων της ΔΕΗ. Ετοιμάζει επιστράτευση η κυβέρνηση

Ανοικτό θα παραμείνει το Σάββατο και την Κυριακή το Εθνικό Τυπογραφείο, μετά από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πιθανότερο είναι ότι η εντολή αυτή δόθηκε, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ.

Και όπως αποδεικνύεται η εκτίμηση ήταν αληθινή, καθώς αργά το βράδυ της Παρασκευής κρίθηκε παράνομη η απεργία των εργαζομένων.

Επίσης την έκρινε καταχρηστική κατά περίπτωση. Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν μπορεί να επαναληφθεί με τα ίδια αιτήματα.

Οι πληροφορίες θέλουν να είχε αποφασιστεί αρκετές ώρες νωρίτερα.

Τώρα, η κυβέρνηση έχει στα χέρια της και το νομικό πλαίσιο για να προχωρήσει.

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ πάντως δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η απόφαση του κ. Μητσοτάκη

"Έγκριση λειτουργίας Εθνικού Τυπογραφείου

το Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Ιουλίου 2014.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα (Π.Δ. 63/2005, ΦΕΚ Α ́ 98), και ιδίως του άρθρου 90,

β) του ν. 3469/2006 (ΦΕΚ Α ́ 131) και ιδίως του άρθρου 12 παρ. 3.

2. Το γεγονός ότι με την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται πρόσθετη δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Εγκρίνουμε την λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 λόγω εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2014

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ"

ΣΥΡΙΖΑ: "Η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη της πόλωσης"

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων, αναφέρεται σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

«Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης που καλλιεργεί» υπογραμμίζεται στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση «έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ».

ΚΚΕ: "Να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του λαού"

Η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο της αντιδραστικής θεωρίας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντιλαϊκές αποφάσεις, αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ.

«Ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης χρειάζεται τώρα να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του λαού, που θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, με στόχο την κατάργηση όλου του νομοθετικού και κοινοτικού πλαισίου που την προωθεί» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ .

 news247.gr

Πηγή: madata.gr