4 Ιούλιος 2014, 14:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:05

7ο Ποντιακό πανηγύρι στο Αιγάλεω - Όλα έτοιμα για την μεγάλη βραδιά

  • Ποντιακή βραδιά στον Καύκασο στο Αιγάλεω | 9 Νοεμ 2013

7ο Ποντιακό πανηγύρι στο Αιγάλεω - Όλα έτοιμα για την μεγάλη βραδιά

Αποτελεί πλέον θεσμό στην πολιτιστική ταυτότητα στο Αιγάλεω το Παραδοσιακό Ποντιακό Πανηγύρι του Συλλόγου Ποντίων στο Αιγάλεω «Ο Καύκασος», συμπληρώνοντας 31 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης πολιτιστικής προσφοράς αλλά και σημείο συνάντησης 3 γενεών. Το 7ο Ποντιακό πανηγύρι ανοίγει της πόρτες του αύριο Σάββατο 5 Ιουλίου και ώρα 20:30 και υπόσχεται να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές γεμάτες Ποντιακή παράδοση.

Ξεχωριστοί καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν την βραδιά όπως ο
Καζαντζίδης Αναστάσιος, Κυριλλίδης Μίλτος, Τσιλικίδης Γιώργος, Κοσμίδης Χριστόφορος, Ιωαννίδης Νικηφόρος και ο
Μαυρίδης Χρήστος.

Χορηγοί επικοινωνίας: Pontos-News.gr και Radio kementzetzis

Λίγα λόγια για την ιστορία του Συλλόγου:

Στα μέσα της δεκαετίας του '70, αρχές '80, μια παρέα παιδιών, με κύριο στόχο τους την εκμάθηση των ποντιακών χορών, οργανώνουν μόνοι τους μια μικρή χορευτική ομάδα, προερχόμενη από τον άσβεστο πόθο τους για τη συνέχιση της ποντιακής κληρονομιάς. Χοροδιδάσκαλος ήταν ο Νίκος Σαββουλίδης, ενώ το χορευτικό τμήμα αποτελείτο από τους ακόλουθους χορευτές: Σάββας & Στέφανος, Σιδηρόπουλος, Παναγιώτης Καρασαββίδης, Γιάννης Πολυχρονίδης, Γιάννης Ευθυμιάδης & Στέφανος Ατματζίδης. Πρόκειται για μια ομάδα χορευτών, οι οποίοι αργότερα θα αποτελέσουν τον πυρήνα του μελλοντικού συλλόγου.

Στις αρχές του 1983 η ομάδα αυτή αποφάσισε να ιδρύσει επίσημα την Μουσικοχορευτική & Πνευματική Εστία Ποντίων & Φίλων Ο Καύκασος όπου σήμερα αποτελείται από 300 και πλέον ενεργά μέλη και έχει ως κύριο φρόνημά του τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση των ποντιακών χορών, καθώς και τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.

Ο Σύλλογος έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις και χορευτικές εκδηλώσεις πνευματικής ανταλλαγής, στη Γερμανία (Στουτγάρδη - Μόναχο), Γαλλία (Παρίσι - Λυών - Στρασβούργο), στην Αγγλία (Λονδίνο), στην Λιβύη (Βεγγάζη), στο Ιράκ με την επίσημη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, επί Υπουργίας Μελίνας Μερκούρη.

Διαβάστε ακόμα:

7ο Ποντιακό πανηγύρι από τον Σύλλογο Ποντίων «Ο Καύκασος» στο Αιγάλεω | 5 Ιουλ 2014