4 Ιούλιος 2014, 12:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:05

Τις λιγότερες διακοπές από όλους τους Ευρωπαίους θα κάνουν φέτος οι Έλληνες

  • Αναβολή έναρξης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ

Τις λιγότερες διακοπές από όλους τους Ευρωπαίους θα κάνουν φέτος οι Έλληνες

Οι εθνικότητες που φέτος θα κάνουν περισσότερες μέρες διακοπές είναι οι Ρώσοι και οι Ολλανδοί. Οι εθνικότητες που φέτος θα κάνουν περισσότερες μέρες διακοπές είναι οι Ρώσοι και οι Ολλανδοί.

Μόλις 8,14 ημέρες κατά μέσο όρο, τις λιγότερες από όλους τους Ευρωπαίους, θα κάνουν διακοπές φέτος οι Έλληνες σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα για όλες τις αναζητήσεις που έγιναν στην ελληνική πλατφόρμα trivago.

Τις λιγότερες διακοπές από όλους τους Ευρωπαίους θα κάνουν φέτος οι Ελληνες

Όπως προέκυψε από τις αναζητήσεις που έγιναν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2014 οι Έλληνες φέτος κατά μέσο όρο θα παραθερίσουν 8,14 μέρες, ποσοστό σαφώς μικρότερο από το συνολικό ποσοστό, ανάμεσα σε όλους τους χρήστες της trivago όλων των εθνικοτήτων, των 8,92 ημερών.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, οι εθνικότητες που φέτος θα κάνουν περισσότερες μέρες διακοπές είναι οι Ρώσοι (κατά μέσο όρο 10, 76 ημέρες) και οι Ολλανδοί (9, 61 ημέρες). Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται Έλληνες, Πορτογάλοι και Ούγγροι με μέσο όρο διαμονής τις 8,1 ημέρες, ενώ ακολουθούν οι Φινλανδοί με 8,2 ημέρες, οι Ισπανοί με 8,6 ημέρες και οι Σλοβένοι με 8,9 ημέρες. Nα σημειωθεί ότι ο μέσος όρος διαμονής προκύπτει για τις αναζητήσεις των χρηστών για ελάχιστη διαμονή τις 7 ημέρες.

Της τελευταίας στιγμής....

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα αποτελεί το γεγονός ότι οι Έλληνες αποφασίζουν να αναζητήσουν κατάλυμα 73 ημέρες πριν τις διακοπές τους και αποφασίζουν να κλείσουν κάποιο κατάλυμα μόλις 69 ημέρες πριν την αναχώρηση τους.

Αντίθετα Γερμανοί και Αυστριακοί αναζητούν κατάλυμα 120 ημέρες πριν την ημέρα των διακοπών τους και αποφασίζουν να κλείσουν ξενοδοχείο 100 ημέρες πριν τις διακοπές τους. Στο ίδιο μοτίβο ακριβώς κινούνται και οι Βρετανοί που μαζί με τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς, αποτελούν τους τοπ τρεις λαούς που οργανώνουν τις διακοπές τους πιο νωρίς.

Πηγή: prismanews.gr