3 Ιούλιος 2014, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:05

Σπάνε σε κομμάτια τα γλυπτά του Παρθενώνα για να τα μεταφέρουν και να κόβουν εισιτήριο!

  • Guardian: Το 88% στηρίζει την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα

Σπάνε σε κομμάτια τα γλυπτά του Παρθενώνα για να τα μεταφέρουν και να κόβουν εισιτήριο!

Ενα από τα βασικά δήθεν επιχειρήματα, ότι δηλαδή οι πολίτες όλου του κόσμου μπορούν να δουν τα Γλυπτα του Παρθενώνα δωρεάν, καταρρίπτουν μόνοι τους οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Μουσείου. Εκτός από αυτό όμως οι Βρετανοί θα συμπεριφερθούν ως έμποροι του χειρίστου είδους αφού θα «σπάσουν» σε κομμάτια τα γλυπτά και θα τα μετακινήσουν!

Την Ανοιξη, τμήματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα μετακινηθούν από την γκαλερί Ντουβέν όπου τοποθετήθηκαν στην δεκαετά του 1960 και θα μεταφερθούν στην γκαλερί Σάνσμπερι. Πρόκειται για εκθεσιακό χώρο μέσα στο Μουσείο όπου θα πληρώνουν εισιτήριο.

Αυτό παραβαίνει έναν από τους βασικούς όρους λειτουργίας του Βρετανικού Μουσείου, καθώς το κληροδότημα Τέρνερ με βάση το οποίο λειτουργεί, ορίζει ότι στη μόνιμη έκθεση η είσοδος είναι ελεύθερη!

Αυτό δεν ισχύει για τις περιοδικές εκθέσεις όπου το εισιτήριο είναι ακριβό.

Όμως, εκτός από το γεγονός ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα χρησιμοποιηθούν ως εμπορικό προϊόν, συμβαίνει και κάτι άλλο το οποίο εξοργίζει τους αρχαιολόγους:

Η αρχαιολογική δεοντολογία δεν επιτρέπει την παρουσίασή τους αποσπασματικά. Αυτή η μεταχείριση θεωρείται μεγάλη προσβολή!

Πηγή: pygmi.gr