1 Ιούλιος 2014, 13:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:06

Ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Ποντιακού - Προσφυγικού βιβλίου από την «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης

  • Ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Ποντιακού - Προσφυγικού βιβλίου από την «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης

Ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Ποντιακού - Προσφυγικού βιβλίου από την «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης

Πιστή στις παραδόσεις, την ιστορία και τους προγόνους η «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης πραγματοποίησε και φέτος το Φεστιβάλ Ποντιακού-Προσφυγικού βιβλίου. Έτσι, τις μέρες που πέρασαν η πλατεία Ελευθερίας είχε ένα άλλο χρώμα, αποτελώντας φάρο γνώσεων για τον ποντιακό ελληνισμό, ειδικότερα της περιοχής.

Το 15ο Φεστιβάλ φιλοξένησε φέτος εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, νέες εκδόσεις, μουσικό και γνωστικό υλικό για τον Ποντιακό Ελληνισμό προκάλεσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού και των επισκεπτών της έκθεσης που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις μεγάλες στιγμές των προγόνων μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 19 και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 στην Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης.

Μεταξύ των άλλων αξιοσημείωτη είναι η παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου συγγραφέα Νίκου Πετρίδη «Ιμπραχίμ ο γιος του Ηρακλή» που σχολίασε με γλαφυρό τρόπο και πρόβαλε πτυχές του ο γνωστός εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης.

Η Εφορία του βιβλίου της «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ.