1 Ιούλιος 2014, 13:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:06

Σοβαρό κρούσμα μηνιγγίτιδας στη Σχολή Πυροβολικού - Στο 401 υποψήφιος έφεδρος αξιωματικός

  • Είδαν το νεκρό τους παιδί φαντάρο στην παρέλαση!

Σοβαρό κρούσμα μηνιγγίτιδας στη Σχολή Πυροβολικού - Στο 401 υποψήφιος έφεδρος αξιωματικός

Συναγερμός στο ΓΕΣ από δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας μέσα σε λίγες μέρες κι αυτή τη φορά “επιθετικής” και επικίνδυνης.

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 01 Ιουλίου 14 ο Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός (ΠΒ) Χ. Δ., ο οποίος υπηρετεί στην Μοίρα ΥΕΑ της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, διεκομίσθη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού και κεφαλαλγίας. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Βακτηριακή Μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον, εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα στη Μονάδα.

Ο παραπάνω Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός είναι της 2014 Γ΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στα Γιαννιτσά, στις 28 Μαΐου 14 και μετά την κατάταξη του πραγματοποίησε το σύνολο των προβλεπομένων εμβολίων. Στη Μοίρα ΥΕΑ της Σχολής Πυροβολικού υπηρετεί από τις 11 Ιουνίου 14.

Μηνιγγίτιδα

Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος είναι μία αιφνίδια, απειλητική για τη ζωή ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται ως βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Είναι δηλαδή μια λοίμωξη της μεμβράνης που περιβάλλει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό που οδηγεί σε σηψαιμία (λοίμωξη του αίματος).

Η μηνιγγίτιδα, η οποία προκαλείται από ένα βακτήριο, τη Neisseria meningitidis, εξελίσσεται ταχύτατα και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο σε διάστημα 24 ωρών από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.

 Τα αρχικά συμπτώματα της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου είναι συχνά μη ειδικά και μοιάζουν με αυτά της γρίπης, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο ακόμα και για τον γιατρό να μπορέσει να διαγνώσει σε πρώιμο στάδιο τη νόσο. Τα τυπικά συμπτώματα, όπως είναι η αυχενική δυσκαμψία και το πετεχιώδες (μικρού μεγέθους ιώδες) εξάνθημα, δεν εμφανίζονται μέχρι τις σχετικά όψιμες φάσεις
της νόσου, κάτι που μπορεί να καθυστερήσει τη χορήγηση της σωτήριας θεραπείας.
 
Τα τυπικά συμπτώματα της μηνιγγίτιδας συνήθως δεν εκδηλώνονται μέχρι να παρέλθουν 13-22 ώρες μετά από την εκδήλωση των αρχικών συμπτωμάτων.
 
Συμπτώματα μηνιγγίτιδας
 
- Πυρετός
- Έμετος
- Έντονος πονοκέφαλος
- Επώδυνη αυχενική δυσκαμψία
- Ευαισθησία στο φως
- Σημαντική υπνηλία
- Σύγχυση
- Εξάνθημα (δεν παρουσιάζεται
σε όλες τις περιπτώσεις)
-Επιληπτικές κρίσεις

Πηγή: onalert.gr