28 Ιούνιος 2014, 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:06

Αποθέωση Ισπανών για την Ελλάδα!

  • Οι 32 Εθνικοί Ύμνοι του Μουντιάλ στα ελληνικά!

Αποθέωση Ισπανών για την Ελλάδα!

«Μέλι» στάζει για την Εθνική Ελλάδας ισπανικό δημοσίευμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Έλληνες σας βγάζουμε το... καπέλο», ενώ ρίχνει... ασπίδα στην κατηγορία για το «αντιποδόσφαιρο».

Μπορεί το ποδόσφαιρο που παίζει η Εθνική μας να έχει επικριθεί κατά καιρούς από πολλούς, ωστόσο οι Ισπανοί (σ.σ. τουλάχιστον μερίδα αυτών) δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη. Δημοσιογράφος της ιστοσελίδας «elimparcial.es» αποθεώνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και στέκεται στην ψυχή με την οποία αγωνίζονται οι Έλληνες διεθνείς.

Αρχικά σημειώνει: «Είναι άξιο θαυμασμού να βλέπεις μεγάλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου να καταθέτουν την ψυχή τους για την αγαπημένη τους Ελλάδα. Τέτοιες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών αποτελούν οι Γκέκας, Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης. Βλέποντας τη νοοτροπία κάποιων ομάδων στο Μουντιάλ, όπως για παράδειγμα των Ισπανών, οι οποίοι δεν έδειχναν ορεξάτοι για να τρέξουν και να παλέψουν, και από την άλλη των Ελλήνων που προσπάθησαν πολύ και θυσίασαν τα πάντα, δεν γίνεται παρά να... τους βγάλουμε το καπέλο»!

Σχετικά με τα περί... αντιποδοσφαίρου, αναφέρει πως: «Μπορεί το ελληνικό στυλ ποδοσφαίρου να μην είναι υποδειγματικό και... εμπορικό στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά εμπεριέχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θεωρείται από πολλούς γνώστες του αθλήματος ως ξεπερασμένο και παρωχημένο.

Πολλοί λένε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι antifútbol. Λάθος. Η Ελλάδα είναι μια ομάδα που βασίζεται πλήρως στην δυναμική της άμυνα, αλλά αδυνατεί να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που τις παρουσιάζονται. Τα παιχνίδια που έπαιξε εναντίον της Ιαπωνίας και της Ακτής Ελεφαντοστού είναι μια αντανάκλαση του τι είναι η Ελλάδα. Εναντίον της Ιαπωνίας ήταν σε θέση να κρατήσει την λευκή ισοπαλία ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και παίζοντας για πολύ ώρα με παίκτη λιγότερο. Ενάντια στην Ακτή Ελεφαντοστού έπαιξε επικά και κέρδισε με 2-1».

Συνεχίζοντας γράφει πως: «Η Ελλάδα με το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού έχει δείξει στον κόσμο ότι δεν έχουν σημασία τα χρόνια και τα αστέρια σε μία ομάδα, αλλά ούτε και η απειρία ορισμένων νεαρών ποδοσφαιριστών. Οι Έλληνες είναι μια συμπαγής ομάδα στην οποία δεν υπάρχουν αστέρια. Υπάρχει ένα μπλοκ Ελλήνων πολεμιστών πάνω από ονόματα. Είναι μία ομάδα που μόνο αυτή μπορεί να δώσει στους Έλληνες φιλάθλους τόσες χαρές».

Όσο για τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα: «Η Κόστα Ρίκα είναι η μεγάλη αποκάλυψη του Μουντιάλ και περιμένει τους Έλληνες την Κυριακή. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι του Μουντιάλ ως τώρα. Δύο ομάδες με διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, αλλά γεμάτες ενθουσιασμό για να βρεθούν μεταξύ των οκτώ κορυφαίων στον κόσμο. Το ποδόσφαιρο είναι, εν ολίγοις, ομαδικότητα και ενθουσιασμός».

Πηγή: gazzetta.gr