26 Ιούνιος 2014, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:06

Μεγάλο σεμινάριο με θέμα «Παιδεία και Γενοκτονία» από την Ε.Πο.Ν.Α. και την Ένωση Ποντίων Ζωγράφου

  • Μεγάλο σεμινάριο με θέμα «Παιδεία και Γενοκτονία» από την Ε.Πο.Ν.Α. και την Ένωση Ποντίων Ζωγράφου

Μεγάλο σεμινάριο με θέμα «Παιδεία και Γενοκτονία» από την Ε.Πο.Ν.Α. και την Ένωση Ποντίων Ζωγράφου

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 στις 20:30, η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου σε συνεργασία με την Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (Ε.Πο.Ν.Α.) διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα «Παιδεία και Γενοκτονία», με κεντρικό ομιλητή τον Ελληνοαυστραλό ιστορικό Δρ. Παναγιώτη Διαμάντη, στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Ζωγράφου.

Ο Παναγιώτης Διαμάντης είναι συντονιστής των Σπουδών Γενοκτονίας στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ και διδάσκει ανώτερη δευτεροβάθμια ιστορία στο Κολέγιο του Αγίου Ιγνατίου, Riverview. Είναι στο Ινστιτούτο Μελετών Γενοκτονιών του Σίδνεϊ, στην επιστημονική ομάδα του Colin Tatz που είχε συμμετοχή στην αναγνώριση της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, Αρμενίων και Ασσυρίων από το κοινοβούλιο της Νότιας Αυστραλίας.

Την Κυριακή 21 Απριλίου 013 στην Νίκαια, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ) σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού διοργάνωσαν σεμινάριο με κεντρικό ομιλητή τον Ελληνοαυστραλό ιστορικό Δρ.Παναγιώτη Διαμάντη και θέμα: Γενοκτονία - Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Παρακολουθήστε την ομίλια του παρακάτω: