25 Ιούνιος 2014, 13:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:06

Η δικαίωση της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων - Παραμένει στο Ελληνικό

  • Η δικαίωση της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων - Παραμένει στο Ελληνικό

Η δικαίωση της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων - Παραμένει στο Ελληνικό

Απόλυτα δικαιωμένος θα πρέπει να αισθάνεται ο νεοκλεγμένος δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος από τη δημόσια δήλωση - δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου της LAMDA Development Οδυσσέα Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου στη Μεγάλη Βρετανία, όπου δόθηκε και επίσημα στη δημοσιότητα το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για το Ελληνικό.

Συγκεκριμένα ο κ. Αθανασίου ανακοίνωσε πως από το χώρο του Ελληνικού δεν πρόκειται να απομακρυνθούν σύλλογοι που έχουν την έδρα τους εκεί, και κοινωνικές δομές που στεγάζονται στο χώρο του πρ. Αεροδρομίου.

Οι Σύλλογοι Κρητών, Ποντίων, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, ο ΕΡΜΗΣ και η ΑΜΥΜΩΝΗ (Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με προβλήματα οράσεως και πρόσθετες αναπηρίες), όχι μόνο δεν πρόκειται να απομακρυνθούν αλλά θα αποκτήσουν και καλύτερες εγκαταστάσεις απ' αυτές που διαθέτουν σήμερα.

Μία μικρή αναδρομή στο περιστατικό:

Τον Ιουλίου 2012 επιδόθηκε εξώδικη πρόσκληση – δήλωση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. προς την Ένωση Ποντίων Σουρμένων και το Σύλλογο Κρητών Ελληνικού "Ο Ψηλορείτης" με την οποία οι δύο σύλλογοι καλούνταν να εγκαταλείψουν μέσα σε διάστημα δύο μηνών τους χώρους που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης τον Αυγούστου 2012 πάρθηκε σχετική απόφαση που υποστήριζε την παραμονή των δύο συλλόγων στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο πλαίσιο της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου και αντιτίθεται στις ενέργειες εκκαθάρισης του χώρου για διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησής του. Χθες ήρθε η δικαίωση των συλλόγων με την ανακοίνωση - δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου της LAMDA Development Οδυσσέα Αθανασίου, όπου έχει αναλάβει το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για το Ελληνικό.