24 Ιούνιος 2014, 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:07

Οι Πόντιοι δεν ξεχνούν τον Παναγιώτη Ποικιλίδη - Σήμερα το τουρνουά στη μνήμη του

  • Οι Πόντιοι δεν ξεχνούν τον Παναγιώτη Ποικιλίδη - Σήμερα το τουρνουά στη μνήμη του

Οι Πόντιοι δεν ξεχνούν τον Παναγιώτη Ποικιλίδη - Σήμερα το τουρνουά στη μνήμη του

Ο ξαφνικός θάνατος του Παναγιώτη Ποικιλίδη συγκλόνισε την αθλητική και όχι μόνο Ελλάδα. Η προσφορά του στην κοινωνική ζωή του τόπου ήταν μεγάλη, γι' αυτό και η ομάδα Ποντίων καλλιτεχνών, Παλαλιακός σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς και τους παλαιμάχους του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, διοργανώνουν σήμερα Τρίτη (24/6, 19.30) ποδοσφαιρικό τουρνουά στο γήπεδο του Απόλλωνα, για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Ολυμπιονίκη.

Χθες (23/6) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ενωσης Ποντίων Καλαμαριάς η συνέντευξη Τύπου του τουρνουά, όπου έγινε αναφορά στους λόγους για τους οποίους πάρθηκε αυτή η πρωτοβουλία, αλλα και στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν σε βάθος χρόνου.


Στον χώρο βρέθηκαν η Ολυμπιονίκης του στίβου και Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού στην Περιφέρεια Βασίλης Ανατολίτης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, Κώστας Ζώης, ο πρόεδρος του Παλαλιακού Γιάννης Παπαδόπουλος, οι πρόεδροι των βετεράνων του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Φιλώτας Πέλλιος και Κώστας Βιόπουλος, ο εκπρόσωπος του δήμου Καλαμαριάς Γιώργος Τελλίδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηιωαννίδης.

Τα βλέμματα τράβηξε ο 15χρονος γιος του Παναγιώτη Ποικιλίδη, Αλέξανδρος που ευχαρίστησε όλους και ειδικά τον πρώην μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Στέφανο Σαράτση, για τη στήριξη. Η είσοδος στο σημερινό τουρνουά θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Βούλα Πατουλίδου τόνισε μεταξύ άλλων ότι: "Ο Παναγιώτης εκτός από πυροσβέστης, ήταν και πυροσβέστης ήθους. Πάντα λειτουργούσε υπέρ του συνόλου Πάνω απ' όλα ήταν φίλος. Ο γιος μου είναι στην ίδια ηλικία με τον δικό του. Ολοι πρέπει να είμαστε δίπλα στην οικογένειά του".

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, Κώστας Ζώης, από την πλευρά του είπε: "Διετέλεσε και πρόεδρος στην Ενωση και γενικώς ήταν από τους συνειδητοποιημένος Πόντιους που συμμετείχε στα κοινά" .

Ο πρόεδρος των Βετεράνων του ΠΑΟΚ, Φιλώτας Πέλλιος, δήλωσε: "Ηταν ένας μεγάλος ΠΑΟΚτσής. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε όχι στην συμμετοχή μας στο τουρνουά", ενώ ο ομόλογός των Παλαιμάχων του Απόλλωνα, Κώστας Βιόπουλος, σχολίασε: "Για εμάς ήταν ο Ολυμιονίκης μας. Τον είχαμε πάντα ψηλά και ακόμη τον έχουμε".

Πηγή: sport24.gr