23 Ιούνιος 2014, 16:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:07

Στο Καζακστάν η EXPO 2017- Η Αστάνα θα αξιοποιήσει την εμπειρία της Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας

  • Στο Καζακστάν η EXPO 2017- Η Αστάνα θα αξιοποιήσει την εμπειρία της Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας

Στο Καζακστάν η EXPO 2017 – Η Αστάνα θα αξιοποιήσει την εμπειρία της Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας.

Γύρω από έναν θεματικό άξονα που απασχολεί ολόκληρη την υφήλιο θα κινηθεί η έκθεση EXPO 2017, για την πραγματοποίηση της οποίας επελέγη η πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

«Η ενέργεια του μέλλοντος» είναι ο άξονας που καθορίζει το στόχο της αναζήτησης μεθόδων για ποιοτικές μεταβολές στον τομέα της ενέργειας, οι οποίες κατά κύριο λόγο περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και των νέων τρόπων μεταφοράς της.

Η Ελλάδα μπορεί εδώ να βοηθήσει με την εμπειρία της. Το δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, που είναι προφανές ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή μιας επιτυχημένης έκθεσης, η οποία θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας του αλλά θα ενισχύσει και την εικόνα της διεθνώς.

Για την έκθεση, που θα γίνει από 10 Ιουνίου -10 Σεπτεμβρίου 2017 και θα φιλοξενήσει πάνω από εκατό χώρες, μια ολόκληρη πόλη θα χτιστεί στην καρδιά της Αστάνα.
«Η περιοχή των εκθέσεων θα αποτελέσει το νέο κέντρο της πρωτεύουσας του Καζακστάν με μοναδικά πρωτοποριακά κτίρια, δήλωσε ο κ. Ναζαρμπάγιεφ. Η πλειονότητα των εγκαταστάσεων θα χρησιμοποιεί την πράσινη ενέργεια, που περιλαμβάνει την αιολική, την ηλιακή και ενέργεια από άλλες πηγές. Στο πλαίσιο αυτό, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη εμπειρία της Ελλάδας στη χρήση εναλλακτικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και τις ιδιαίτερα ανεπτυγμένες τεχνολογίες ανεμογεννητριών και φωτοηλεκτρισμού.»

Το Καζακστάν ελπίζει ότι η EXPO στην Αστάνα θα συμβάλει ώστε να στραφεί η παγκόσμια προσοχή στις καλύτερες τεχνολογίες παγκοσμίως και θα συνεισφέρει στην προώθηση αποτελεσματικών ενεργειακών προγραμμάτων. Απώτερος στόχος: ένα περιβάλλον οικολογικό, καθαρό και ασφαλές.
 
Φωτογραφία άρθρου: Στα χέρια του αντιπροσώπου του Καζακστάν η σημαία της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Γραφείου Εκθέσεων (ΒΙΕ), μετά την απόφαση της ΒΙΕ να δώσει στην Αστάνα την EXPO του 2017. Η 155η σύνοδός της ολοκληρώθηκε στο Παρίσι πριν από λίγες ημέρες.