23 Ιούνιος 2014, 12:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:07

Πόντος στα πέρατα του κόσμου στα Τραπεζούντεια 2014

  • Πόντος στα πέρατα του κόσμου στα Τραπεζούντεια 2014

Οι Γλυφαδιώτες Πόντιοι οργάνωσαν την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση τα Τραπεζούντεια 2014 οι οποίες είχαν τίτλο Πόντος στα πέρατα του κόσμου..

Τα Τραπεζούντεια 2014, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του συλλόγου Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο (21/6). Οι φετινές εκδηλώσεις είχαν τίτλο "Πόντος στα πέρατα του κόσμου" και οι Γλυφαδιώτες που γέμισαν την πλατεία Πόντου (Κονίτσης) είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο χρόνο και να θυμηθούν την μαρτυρική πορεία μιας ελληνικής φυλής μέσα από λαογραφικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με την ομιλία του προέδρου του συλλόγου Κυριάκου Τιλγκερίδη και συνεχίστηκαν με ποντιακούς χορούς και τραγούδια με τη συμμετοχή και συλλόγων από άλλες περιοχές. Επίσης, από τα φετινά «Τραπεζούντεια» δεν έλειψαν και οι βραβεύσεις σημαντικών ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις στάλθηκε πρόσκληση στον Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου που με μεγάλη χαρά παρεβρέθηκε στα Τραπεζούντεια 2014 και παρουσίασε χορούς του Πόντου.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου από το notiamatia.gr.

Gallery