14 Ιανουάριος 2021, 14:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2021, 14:09

Στα χέρια ΜΑΤ και φοιτητές – Έπεσαν χημικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα (video)

  • Στα χέρια ΜΑΤ και φοιτητές – Έπεσαν χημικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα (video)
    Ένταση σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, στο συλλαλητήριο φοιτητών που αντιτίθενται στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπελτές)

Επεισοδιακά εξελίχθηκαν τα φοιτητικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα που διοργανώθηκαν προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Αρχικά το κάλεσμα για την Αθήνα για την Πλατεία Κοραή ωστόσο στη συνέχεια οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν το φράγμα των αστυνομικών για να κάνουν πορεία.

Αυτή τη στιγμή επικρατεί ένταση μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χημικών ενώ στο σημείο βρίσκεται και όχημα «αύρα».

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Ανάλογες είναι οι εικόνες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στη Θεσσαλονίκη εννέα φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΜΑΘ, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα «από τα πανεπιστήμια μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά για καθηγητές και βιβλία» και φωνάζοντας «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία» διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Στην Πάτρα σημειώθηκαν επίσης επεισόδια μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ.