14 Ιανουάριος 2021, 13:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2021, 13:06

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης από κορονοϊό

  • Πέθανε ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης από κορονοϊό
    Λεωνίδας Πελεκανάκης (αρ.) και Γιώργος Κοντογούρης στους αγώνες ιστιοπλοΐας στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας στις εγκαταστάσεις στον Αγ.Κοσμά, κατά τη διάρκεια των test events για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε, σήμερα το πρωί, και μετά από δύο μήνες νοσηλείας, ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Ο 58χρονος πρωταθλητής μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020 λάμβανε κανονικά μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ποιος ήταν
Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962 και ασχολήθηκε με το άθλημα της ιστιοπλοΐας από παιδική ηλικία. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.  

Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες. Έλαβε μέρος στους Αγώνες του 2000 αλλά και του 2004.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ): «Με μεγάλη οδύνη ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος και Olympian της Ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με τον COVID-19, που κράτησε 2 μήνες περίπου. Ο Λεωνίδας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργότατος κοινωνικά και αθλητικά σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και έγινε δυστυχώς ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ΕΣΟΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του και εύχεται να είναι πάντα γαλήνια "η θάλασσα που θα τον σκεπάζει" και που τόσο αγάπησε...».