14 Ιανουάριος 2021, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2021, 09:08

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ ψάχνει στην Ουχάν την προέλευση του SARS-CoV-2

  • Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ ψάχνει στην Ουχάν την προέλευση του SARS-CoV-2
    Εργαζόμενη σε νοσοκομείο του Πεκίνου, φορώντας προστατευτικό εξοπλισμό, ελέγχει πολίτες που φθάνουν εκεί για να ελεγχθούν για Covid-19. Εικόνες σαν κι αυτή είναι καθημερινές σε όλη την Κίνα (φωτ.: EPA/ROMAN PILIPEY)

Στην Ουχάν βρίσκεται, από σήμερα, ομάδα ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να ερευνήσει την προέλευση του νέου κορονοϊού που έχει σκορπίσει το θάνατο σε όλο τον πλανήτη και έχει βάλει στον πάγο την παγκόσμια οικονομία.

Έφθασαν το πρωί και η άφιξή τους, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε γιατί κάποια μέλη δεν είχαν τις απαιτούμενες άδειες, αναμεταδόθηκε απευθείας από το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.


Η άφιξη των ειδικών του ΠΟΥ στην Ουχάν

Η επίσκεψη θεωρείται εξαιρετικά λεπτή για το Πεκίνο, το οποίο επιδιώκει να αποσείσει κάθε ευθύνη για την πανδημία που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.


Εικόνες από την αποβίβαση των επιστημόνων

Οι ειδικοί του ΠΟΥ πρόκειται να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα αρχίσουν να ερευνούν την υπόθεση.