13 Ιανουάριος 2021, 15:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2021, 15:30

Στο ΕΣΡ η Εκκλησία για τα fake news σχετικά με τα Θεοφάνια

  • Στο ΕΣΡ η Εκκλησία για τα fake news σχετικά με τα Θεοφάνια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να προσφύγει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για το πώς καλύφθηκε ο εορτασμός των Θεοφανίων από τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς και από μερίδα του Τύπου, ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος.

Συγκεκριμένα, στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε καταγγέλλεται ότι ο ALPHA, ο ΣΚΑΪ και το STAR, πρόβαλαν ως φετινά στιγμιότυπα από τον περσινό εορτασμό των Θεοφανίων.

Επίσης, σημειώνεται ότι τα μέτρα εντός των ναών τηρήθηκαν στο ακέραιο και προστίθεται ότι οι ελάχιστες παρεκκλίσεις «δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Στο ανακοινωθέν γίνεται επιπλέον λόγος για συστηματική μονομέρεια και σκοπιμότητα, καθώς και για στοχοποίηση της Εκκλησίας, των ποιμένων και του λαού της από δημοσιεύματα που κυρίως προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματος.

Σχετικά με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων που τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Αιγαίου, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας είπε ότι αποφασίστηκε να του σταλεί επιστολή, χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο της. Ακόμα ανέφερε ότι στην προσφυγή που έχει γίνει στο ΣτΕ υπάρχει αίτημα να προβλεφθεί η τέλεση γάμων και βαπτίσεων με ελάχιστα άτομα.