13 Ιανουάριος 2021, 15:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2021, 15:02

Υπ. Παιδείας: Μόνο εξ αποστάσεως η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου

  • Υπ. Παιδείας: Μόνο εξ αποστάσεως η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου
    (Φωτ.: pixabay.com / Luisella Planeta Leoni)

Μετά τις 27 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η φετινή εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου, η οποία θα γίνει αποκλειστικά εξ αποστάσεως, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν από τα αρμόδια όργανα των ΑΕΙ.

Σχετικά με τις παραδόσεις των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «η συντριπτική πλειονότητα» έχει φτάσει στους δικαιούχους φοιτητές.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες πόλεις που οφείλονται «στην υπερφόρτωση των εταιρειών ταχυμεταφορών και στις έκτακτες συνθήκες και περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας». Επίσης, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί τη διαδικασία παράδοσης των συγγραμμάτων προς τους φοιτητές.

Σχετικά με το εαρινό εξάμηνο 2020-21 και το αν θα γίνουν διά ζώσης μαθήματα, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι πρόθεση είναι να υπάρξει ενιαία λύση για όλη την περίοδο. «Και αυτό, προκειμένου να αποφευχθούν μαζικές μετακινήσεις και να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή αναστάτωση των φοιτητών και των οικογενειών τους, αλλά και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων», εξήγησε.