13 Ιανουάριος 2021, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2021, 12:58

Φόβοι για υπερχείλιση του Έβρου λόγω της κακοκαιρίας (video)

  • Φόβοι για υπερχείλιση του Έβρου λόγω της κακοκαιρίας (video)
    (Φωτ.: fonirodopis.gr)

Σημαντικές ζημιές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις και στο αγροτικό οδικό δίκτυο προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν χθες στον Έβρο. Μεγάλες εκτάσεις αγροτικών καλλιεργειών έχουν καλυφθεί από νερό, με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς να εκφράζει φόβους για τον ποταμό Έβρο.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια έστειλε ρηματική διακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η Βουλγαρία θα αποδεσμεύσει με ελεγχόμενο τρόπο μεγάλες ποσότητες υδάτων. «Ο ποταμός Έβρος έχει προκαλέσει κατά το παρελθόν τεράστιου μεγέθους πλημμύρες» υπενθύμισε ο αντιπεριφερειάρχης.

«Πνίγηκε» ο Δήμος Σουφλίου
«Οι ποσότητες του νερού ήταν τρομακτικές και τόσο απότομες που παρέσυραν γέφυρες. Αν δεν υπήρχε η εμπειρία και η γνώση των υπηρεσιών, θα θρηνούσαμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών...». Με αυτήν τη φράση, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος σκιαγραφεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις κατοικίες τους, χρήζουν βοήθειας οικοσυσκευών και ρουχισμού. Γίνεται ήδη η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις στο σύνολο του δήμου αλλά και σε υποδομές. Έχουν πέσει γέφυρες, δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα προς το Μικρό Δέρειο και παράλληλα σε πολλά σημεία έχει γίνει διακοπή της υδροδότησης γιατί τα αντλιοστάσια δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού, παράλληλα με τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση», δήλωσε.

Χθες, στήθηκε ειδική επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό αλλοδαπών που βρίσκονταν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο του Μικρού Δερείου, στην άκρη του οικισμού.