12 Ιανουάριος 2021, 20:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2021, 19:58

Επίσκεψη Δένδια στην Ιταλία και στην Πορτογαλία

  • Επίσκεψη Δένδια στην Ιταλία και στην Πορτογαλία
    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχεται τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο στο υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: Γρ. Τύπου ΥΠΕΞ / Χάρης Ακριβιάδης)

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, διαδοχικά στην Ιταλία και στην Πορτογαλία. Στη Ρώμη ο Ν. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητήσουν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Πορτογαλία, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το α΄ εξάμηνο του 2021. Ο Ν. Δένδιας θα συναντηθεί στη Λισαβόνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αουγκούστο Σάντος Σίλβα και οι συζητήσεις θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων, σε προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ευρω-τουρκικών σχέσεων.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 με τον Σκοπιανό ομόλογό του Μπουγιάρ Οσμάνι. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε ζητήματα διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν τρία μνημόνια συνεργασίας και συγκεκριμένα στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και μεταξύ του Enterprise Greece και του Invest North Macedonia. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.