12 Ιανουάριος 2021, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2021, 16:23

Χαμός στο ΚΙΝΑΛ – Η Γεννηματά καθαίρεσε τον Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο

  • Χαμός στο ΚΙΝΑΛ – Η Γεννηματά καθαίρεσε τον Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
    Η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος επί εποχής ΠΑΣΟΚ, το 2015, στο γήπεδο Σπόρτιγκ στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Πατζαρτζή)

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Φώφη Γεννηματά ξήλωσε σήμερα τον Ανδρέα Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ. Επισήμως, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει πως πρόκειται για απόφαση στο πλαίσιο αξιοποίηση όλων των στελεχών του κόμματος.

Ανεπισήμως φήμες συνδέουν την καθαίρεση Λοβέρδου με την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στο προσεχές συνέδριο του κόμματος, το φθινόπωρο του 2021.

Η απομάκρυνσή του αναμένεται να επιταχύνει τις διεργασίες για μια σύγκρουση για την ηγεσία του κόμματος. Εξάλλου φαίνεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζεται από αρκετά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ. Προς το παρόν ο βουλευτής παραμένει τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης», ανέφερε η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση από το ΚΙΝΑΛ ότι απομακρύνεται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Η αντικατάστασή μου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της προέδρου κ. Φωφής Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».