7 Ιανουάριος 2021, 08:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουάριος 2021, 08:09

ΗΠΑ: Νέα συνεδρίαση της Γερουσίας για να επικυρώσει τη νίκη Μπάιντεν

  • ΗΠΑ: Νέα συνεδρίαση της Γερουσίας για να επικυρώσει τη νίκη Μπάιντεν
    (Φωτ.: EPA / Greg Nash / POOL)

Μετά από την πολύωρη διακοπή και τη φυγάδευση των βουλευτών και των γερουσιαστών λόγω της εισβολής των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, η Γερουσία των ΗΠΑ συνήλθε εκ νέου προκειμένου να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

«Ακόμη και μετά τη βία και τον άνευ προηγουμένου βανδαλισμό στο Καπιτώλιο, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού των ΗΠΑ συναντώνται ξανά, την ίδια ημέρα, για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα», είπε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς παίρνοντας το λόγο κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία –θα γίνει πρόεδρος του Σώματος μετά την 20ή Ιανουαρίου, αφού το κόμμα του επικράτησε στις κρίσιμες αναμετρήσεις στην Τζόρτζια–, έκανε λόγο για την «τελική, φρικτή, ανεξίτηλη κληρονομιά του 45ου προέδρου των ΗΠΑ».

Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές στράφηκαν ήδη εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ με δημόσιες τοποθετήσεις τους, ενώ πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για έκτακτη σύσκεψη μελών της αμερικανικής κυβέρνησης με θέμα την πιθανότητα να απομακρυνθεί νωρίτερα από τον Λευκό Οίκο.