6 Ιανουάριος 2021, 15:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2021, 14:26

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε στους επικριτές

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε στους επικριτές
    Στην Μητρόπολη Αθηνών τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών / Χρήστος Μπόνης)

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Βάπτιση του Ιησού Χριστού και την φανέρωση της Αγίας Τριάδος. Νωρίτερα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στον ναό τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του νέου κορονοϊού, με τους πιστούς να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις, όπως υποδεικνύονταν στο εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου. Μετά την Ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους τονίζοντας: «Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, της ορθοδοξίας, της παράδοσης».

Εξερχόμενος του ιερού ναού, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε απάντηση στους επικριτές της Εκκλησίας για τη θέση που πήρε απέναντι στο «απαγορευτικό» της κυβέρνησης. «Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η Εκκλησία και μετά πηγαίντε στις παραλίες και στις πλατείες», τόνισε ο Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό και αναφέρθηκαν σε «όσα πέρασαν και όσα περιμένουμε». Επεσήμανε, ακόμη, ότι «σήμερα έχουμε μια μεγάλη μέρα» και ότι «πρέπει να προβληματιστούμε με τη γνώση της ιστορίας». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ιστορία μάς λέει ότι κάνει κύκλους η ζωή και μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς. «Όποιος ξέρει ιστορία πάντα περιμένει περίεργα πράγματα. Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη», πρόσθεσε και παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.