6 Ιανουάριος 2021, 13:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιανουάριος 2021, 13:55

Αίγιο: Πρόστιμα στον μητροπολίτη και σε κολυμβητές

  • Αίγιο: Πρόστιμα στον μητροπολίτη και σε κολυμβητές
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παρασκευή Παππά)

Πρόστιμα στον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμο καθώς και σε δύο κολυμβητές επέβαλε το Λιμενικό για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης τέλεσε τον Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Αιγίου, ενώ οι δύο κολυμβητές έπεσαν στην θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό.

Στην συνέχεια, στελέχη του λιμενικού τμήματος επέβαλαν στον μητροπολίτη χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και στους δύο κολυμβητές από 300 ευρώ στον καθένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο παλιό λιμάνι της πόλης έλαβε μέρος και ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος. Συγκεκριμένα, μετά τη Θεία Λειτουργία στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Αλυκής, με μέτρα προστασίας και παρά τα αυστηρά απαγορευτικά μέτρα, οι ιεράρχες μετέβησαν στον όρμο του Αιγίου, όπου παρουσία πιστών κα δύο κολυμβητών προχώρησαν στον Αγιασμό των θαλάσσιων υδάτων του Κορινθιακού κόλπου.

Το Λιμενικό επενέβη, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη, και ακολουθήθηκε η διαδικασία ενημέρωσης της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε μόνο τα στοιχεία του δεσπότη.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / pelop.gr