5 Ιανουάριος 2021, 15:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2021, 17:14

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τα Θεοφάνια: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

  • Τετ α τετ Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τα Θεοφάνια: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Προεδρικό για την ορκωμοσία της πρώτης ομάδας των νέων μελών της κυβέρνησης ήταν αυτή που μονοπώλησε το ενδιαφέρον, μία ημέρα μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να λειτουργήσουν κανονικά οι εκκλησίες τα Θεοφάνια και να γίνουν οι αγιασμοί των υδάτων, και τη σκληρή απάντηση από το Μαξίμου.

Έτσι, υπήρξε ένα τετ α τετ των δύο πλευρών και απευθείας συνομιλία, έστω και στο… πόδι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά το συντομότερο δυνατόν στα σχολεία.

Κατά τις ίδιες πηγές, τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων απ’ όλους, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου
Αφού τέλεσε την ορκωμοσία του πρώτου γκρουπ, ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε και ένα μήνυμα στα νέα μέλη για καλή δύναμη, αλλά και για καλή συνεργασία, που ερμηνεύθηκε ως έμμεση αναφορά και στο ζήτημα για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Την ίδια ώρα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε ότι «υπήρξε μία συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο».