17 Ιούνιος 2014, 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:08

Κεφαλονιά: Γιατί κλείνουν το Μύρτο μέχρι τα μέσα Ιουλίου;

  • Οι Γερμανοί ψηφίζουν Ελλάδα

Κεφαλονιά: Γιατί κλείνουν το Μύρτο μέχρι τα μέσα Ιουλίου;

Ο Μύρτος, η πιο δημοφιλής παραλία της Κεφαλονιάς, δε θα είναι προσβάσιμη τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουλίου! Το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να κάνει έργα αποκατάστασης εν μέσω της τουριστικής περιόδου!

Ο σεισμός του περασμένου Φεβρουαρίου προκάλεσε σοβαρές ζημιές και κατολισθήσεις βράχων στην παραλία του Μύρτου και σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Υποδομών που δημοσιεύει το inkefalonia, ζητείται να κλείσει άμεσα η πρόσβαση στην παραλία ώστε να αρχίσουν τα έργα αποκατάστασης.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η παραλία πρέπει να κλείσει άμεσα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οπότε και οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.

Αυτό που προκαλεί τεράστια ερωτήματα είναι γιατί καθυστέρησαν τόσους μήνες τα έργα και γίνονται τώρα που στο νησί θα καταφτάσουν τουρίστες και ο Μύρτος θα είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς τους.

«Ποιος ρισκάρει να μείνει ανοικτός;»

«Η δική μου θέση είναι ότι θα μπορούσε να γίνει το έργο το Σεπτέμβριο, ωστόσο από τη στιγμή που ήρθε αυτή η εντολή από το Υπουργείο δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Θα έχουμε βέβαια θέματα, γατί από τη μία πλευρά θα έχουμε 25 μέρες τον Μύρτο κλειστό, από την άλλη όμως ποιος ρισκάρει να μείνει ανοικτός και να συμβεί κάτι από τη στιγμή που δεν μπορεί να δώσει κανένας ασφάλεια στην βραχομάζα;», δήλωσε το inkefalonia ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής.

Πηγή: newsit.gr