16 Ιούνιος 2014, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:08

Φάρος Ποντίων Πατρών: Με γλέντι και θεατρική παράσταση τελείωσε και αυτή η χορευτική περίοδος

  • Φάρος Ποντίων Πατρών: Με γλέντι και θεατρική παράσταση τελείωσε και αυτή η χορευτική περίοδος

Φάρος Ποντίων Πατρών: Με γλέντι και θεατρική παράσταση τελείωσε και αυτή η χορευτική περίοδος - Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Με ποντιακό γλέντι, γιόρτασε το προηγούμενο Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, ο Φάρος Ποντίων Πατρών, το τέλος μιας ακόμη επιτυχημένης χορευτικής περιόδου.

Τα μέλη και οι φίλοι, του δραστήριου συλλόγου, παρευρέθηκαν προσφέροντας πλούσια εδέσματα, δημιουργώντας έτσι μια ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Λύρα έπαιξε ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης και νταούλι η Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Εκτός από τους ποντιακούς χορούς που παρουσίασαν τα μέλη όλων των χορευτικών ομάδων, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια προσπάθεια που έγινε από μέλη του συλλόγου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που προσφέρει το θέατρο στη διάσωση της ποντιακής διαλέκτου.

Παρουσιάσθηκε το θεατρικό έργο, «"Πόντος και μ' έναν ομάτ", του Δημήτρη Σιαμίδη.

Αναφερόταν σ΄αυτό που έλεγαν οι παππούδες και οι πατεράδες στις πόντιες κόρες τους, όταν ερχόταν η ώρα να διαλέξουν γαμπρό, δηλαδή «ας είναι πόντιος κι ας είναι και ανάπηρος».

Έπαιξαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ο Γιώργος Κωτσαλίδης, η Νίνα Χουνουζίδου, η Σοφία Μιχαηλίδου και ο Αλέξης Φραγκούλης.

Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Μαγεράκη.

Πηγή: thebest.gr

Gallery