15 Ιούνιος 2014, 11:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:08

Μειώνονται τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες – Έρχεται το ενιαίο εισιτήριο

  • Αυξήσεις σε εισιτήρια συγκοινωνιών και τιμολόγια ΔΕΗ

Μειώνονται τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες – Έρχεται το ενιαίο εισιτήριο

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο από το Υπουργείο Υποδομών. Καταργείται ο τύπος του εισιτηρίου για λεωφορεία, τρόλει, τραμ.Περισσότερα σημεία πώλησης, οι επιβάτες θα “φορτώνουν” μονάδες.

Μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων με παράλληλη αναδιοργάνωση του συνόλου του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας πρόκειται να ανακοινώσει αύριο το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το υπουργείο Υποδομών μαζί με τον ΟΑΣΑ προχωρά σε τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής, επαναφέροντας το ενιαίο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο είχε καταργηθεί το 2011.

Σήμερα η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου (που αφορά όλα τα Μέσα) ανέρχεται σε 1,40 ευρώ και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να πέσει στο 1,20 ευρώ (μειωμένο κατά 14,2%).

Το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ ανέρχεται σήμερα στο 1,20 ευρώ, αλλά ισχύει για μία διαδρομή και δεν δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να αυξηθούν τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων, ενώ ο τρόπος διάθεσής τους πρόκειται να αλλάξει ριζικά. Οι επιβάτες δεν θα προμηθεύονται τις χάρτινες δεσμίδες εισιτηρίων, αλλά μέσω ηλεκτρονικού συστήματος θα “γεμίζουν” τα εισιτήριά τους με μονάδες, όπως κάνουν για τα καρτοκινητά τηλέφωνα.

Πηγή: newsit.gr