5 Δεκέμβριος 2020, 19:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2020, 18:50

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μέδουσα 10» – Στην Αίγυπτο Παναγιωτόπουλος και Φλώρος

  • Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μέδουσα 10» – Στην Αίγυπτο Παναγιωτόπουλος και Φλώρος
    (Φωτ.: ΓΕΕΘΑ)

«Όταν πέντε χώρες από την ευρύτερη περιοχή έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν στενότερες συνεργασίες και συνέργειες σε επίπεδο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, αυτό σηματοδοτεί ένα πολύ ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα εναντίον κάθε απόπειρας αποσταθεροποίησης του επιπέδου σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά το τέλος της άσκησης «Μέδουσα 10» που διεξήχθη στην Αλεξάνδρεια με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Παναγιωτόπουλος: Η «Μέδουσα 10» χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο σημαντική, διευρύνεται σε εμβέλεια, κύρος και στρατηγική σημασία.

Ο Έλληνας υπουργός παρακολούθησε το Σάββατο την τελική φάση της κοινής διακλαδικής άσκησης Ελλάδας-Αιγύπτου συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Όπως ανακοινώθηκε, την άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι και ο αρχηγός γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου αντιστράτηγος Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με δύο φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, ένα αρματαγωγό, τέσσερα F-16 που μεταστάθμευσαν στην Αίγυπτο και άλλα τέσσερα που επιχείρησαν από την έδρα τους, ένα ΑΣΕΠΕ, ένα Σινούκ, τρία ελικόπτερα AH-64, ένα C-130 και προσωπικό Mονάδων Eιδικών Επιχειρήσεων.