5 Δεκέμβριος 2020, 16:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2020, 16:43

Μητσοτάκης: Εντός Ιανουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά της Covid-19

  • Μητσοτάκης: Εντός Ιανουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά της Covid-19
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

H προετοιμασία της χώρας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως ανακοινώθηκε, συσκέψεις προετοιμασίας θα γίνονται σε τακτική βάση ώστε η διαδικασία να ξεκινήσει αμέσως μετά την παραλαβή των εμβολίων που, με τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται εντός του Ιανουαρίου.

Κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε το ζήτημα της παραλαβής, αποθήκευσης και διανομής των εμβολίων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ποιοι θα έχουν προτεραιότητα και πώς θα κλείνονται τα ραντεβού στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα.

«Ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να πειστούν όσοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ασφάλεια του εμβολίου. Επισημάνθηκε δε ότι κρίσιμη σε αυτό τον τομέα θα είναι η συμβολή της ιατρικής κοινότητας.