5 Δεκέμβριος 2020, 16:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2020, 16:00

Γαλλία: Κηδεύτηκε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν (φωτο)

  • Γαλλία: Κηδεύτηκε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν (φωτο)
    Στιγμιότυπο πριν η γαλλική γη αγκαλιάσει για πάντα τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν (φωτ.: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Σε οικογενειακό κύκλο έγινε, σήμερα, η κηδεία του πρώην προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, στο Οθόν της Γαλλίας.

Λόγω των περιορισμών για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, στο τελευταίο «αντίο» παρέστησαν περίπου 40 άτομα, στενοί συγγενείς.

Η αυτοκινητοπομπή, συνοδεία δύο περιπολικών, έφθασε στις 10:30 το πρωί τοπική ώρα στη μικρή πλατεία, μεταξύ του δημαρχείου και του ναού του χωριού. 


Το φέρετρο με τη σορό του Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εστέν κατεβαίνει στη γαλλική γη (φωτ.: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Μπροστά από την εκκλησία, είχαν τοποθετηθεί στεφάνια από λουλούδια. 

Το καλυμμένο με τις σημαίες της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρετρο, με τη σορό του μεταφέρθηκε στην εκκλησία του Οθόν, στην κεντρική Γαλλία, από τέσσερις συνοδούς.

Η ταφή του έγινε κοντά στο μνήμα της κόρης του που πέθανε το 2018, σε έναν ιδιωτικό χώρο δίπλα από το κοιμητήριο του χωριού.


Η Αν-Αϊμόν Ζισκάρ ντ’ Εστέν, χήρα του αείμνηστου πρώην προέδρου της Γαλλίας και οι γιοι τους Ανρί και Λουί ακολουθούν τη νεκροφόρα που τον μεταφέρει στην εκκλησία του Αγίου Ιλαρίωνα, στο Οθόν της Γαλλίας (φωτ.: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON)